Mitä kuuluu?


Teksti Hanna Hietikko  | Kuva Unsplash/Malte Wingen   

 

Käytätkö sovelluksia musiikin kuunteluun vai tykkäätkö vain tökätä radion päälle? Sellaista vaihtoehtoahan ei ole, että mitään ei kuuntelisi. Itse olen etenkin Spotifyn ja Yle Areenan heavykäyttäjä. Usein niin, että jään kuuntelemaan Spotifyn minulle suosittelemaa musiikkia, vaikka en edes pitäisi siitä. Toisaalta tekee hyvää tutustua tuoreeseen musiikkiin, mutta omat mieltymykseni ovat jokseenkin erilaisia kuin päivän pop. Suosikeissa jumittamisessa taas on se huono puoli, että niihin ei haluaisi kyllästyä. Liika soitto kuitenkin aiheuttaa sen.

Myönnettäköön, olen vieläkin järkyttynyt.

Pidän myös monista radion puheohjelmista. Esimerkiksi Perttu Häkkisen ohjelma Yle Puheella ja Aristoteleen kantapää Ylen Radio 1:ssä kuuluvat suosikkeihini. Ylen Puheen linjaus soittaa musiikkia kanavalla sai minut vähäksi aikaa tolaltani (myönnettäköön, olen vieläkin järkyttynyt). Olen myös pääsemässä sisään podcastien maailmaan. Ohjelmien parhaista paloista tai nettijatkoista koostetut jaksot ovat mitä mainiointa viihdettä tai lenkkiseuraa. Tylsät podcastit puolestaan toimivat luonnonmukaisena nukahduslääkkeenä.

Musiikin ja ohjelmien kuuntelu täyttävät päivieni yksinäisiä hetkiä. Ystävien kohtaamisessa en kuitenkaan kaipaa taustalle puhetta enkä yleensä edes musiikkia. Silloin tahdon kuulla ja ymmärtää, mitä toiselle kuuluu – miten menee ja missä mennään. Juttelussa on aivan riittävästi ohjelmaa tapaamiseen. Ja yhteisen mieluisan soittolistan luominen useamman kuin yhden ihmisen kesken on myös jokseenkin mahdoton tehtävä…