Mitä kuuluu Park 7?


Vuonna 2008 perustettu Park 7 soittaa kristillistä pop-punkia neljän nuoren miehen voimin. Mitä bändille kuuluu juuri nyt?

Teksti Markus Tienhaara
Kuva Milla Koskenniemi Hannes Honkanen Minna Penkkimäki

Istun Park 7:n kanssa backstagella Hämeenkyrön yhteiskoululla ennen tunnin kuluttua alkavaa riparikeikkaa. Tunnelma on iloinen ja läppä lentää vaikka päivä on ollut pitkä ja edessä on vielä monta pitkää tuntia. Mikä saa pojat tekemään keikkoja illasta toiseen?

-Se on vaan niin kivaa. Rakastamme soittamista ja ihmisten kohtaamista keikkapaikoilla, kertoo yhtyeen laulaja Miika Lamminmäki.
Muut jäsenet ovat samoilla linjoilla.

-Se on meille myös luonnollinen tapa levittää evankeliumia. Tavoite on tehdä hyvää musiikkia maailman parhaalla sanomalla, lisää basisti Pietari Koskenniemi.

Tällä hetkellä bändille kuuluu omien sanojensa mukaan parempaa kuin koskaan. Yhtye työstää intensiivisesti uusia singlejä, jotka ilmestyvät kesällä ja syksyllä.

-Olemme lähdössä myös ulkomaille. Tänä vuonna on keikat Venäjällä, Saksassa ja Virossa, paljastaa rumpali Miika Luomaranta.

Tiivis bändityöskentely vie paljon enemmän aikaa kuin moni muu harrastus, joten se vaatii perheiltä ymmärrystä ja joustoa. Jäsenten läheiset kuitenkin tietävät, kuinka tärkeä asia bändi on heille.

-Tämä ei olisi mahdollista ilman perheiden tukea, myöntää Koskenniemi.

Myös joka keikalla mukana oleva tekniikkatiimi saa isot kiitokset bändiltä.

PAINAVAA ASIAA USKOTTAVALLA MEININGILLÄ

Biisien tekstit ovat pääasiassa Miika Lamminmäen käsialaa. Aiheet vaihtelevat laajasti, mutta yksi ajatus on ollut erityisesti mielessä sanoituksia tehdessä.

-Biisit kertovat Jumalasta ja elämästä kristittynä. Tällä hetkellä meillä on ollut erityisesti teemana, ettei kukaan tuntisi oloaan ulkopuoliseksi tai vähempiarvoiseksi, varsinkaan seurakunnassa.

Ettei olisi luokittelua esimerkiksi sen perusteella mitä on tehnyt tai millaisesta taustasta tulee, koska Jumala ei tee eroa ihmisten välillä, Lamminmäki kertoo.

Voisi ajatella, että nyky-Suomessa kristittynä muusikkona voi olla vaikea olla uskottava. Näin ei kuitenkaan ole ainakaan Park 7:n tapauksessa.

-Jos hommat tekee täysillä ja uskoo itse siihen mitä tekee, niin ei se ole mikään ongelma kenellekään, Miika Luomaranta kertoo.

Kristillinen vakaumus voi tuoda jopa lisää kiinnostusta bändiä kohtaan.

-Kun tekee laadukkaasti ja uskottavalla meiningillä, niin jengi alkaa miettiä, että mikäs juttu tämä oikein on, kertoo kitaristi Tuukka Luomaranta.

-Bändin merkitys kasvaa entisestään, kun on jotain sanottavaa, Koskenniemi niputtaa kaikkien ajatukset.

SUUNNITELMIA JA KOVAA TYÖTÄ

Miten biisit sitten yleensä syntyvät?

-Aika paljon mietitään sitä, että mitä oikeasti halutaan sanoa ja minkä tyylistä musiikkia halutaan tehdä. Monesti biisejä on suunniteltu jo aika paljon ennen kuin aletaan kirjoittaa, vastaa Lamminmäki.

Hänen mielestään yksi bändin suurimpia vahvuuksia on, että yleensä ei ole tarvinnut kiistellä siitä, minkälaista musiikkia bändi haluaa soittaa. Kaikilla on ollut samanlainen näky niin tyylistä kuin sanomasta. Aivan helppoa ei biisien tekeminen kuitenkaan ole. Kaiken pitää osua yhteen – sanojen, sointujen, rytmin ja melodioiden.

-Kun on selkeät suunnitelmat mitä haluaa tehdä, niin loppu on sitten vain kovaa työtä. Välillä on jotain valmiita ajatuksia tai punchlineja joista sanoja sitten lähdetään kehittämään, mutta usein myös musiikki inspiroi tekstien kirjoittamisessa. Silloin melodia on mielessä ensin ja sitä kautta saa vielä potkua sanojen tekemiseen, Lamminmäki kertoo ja valottaa tekstien syntymistä.

Myös tuottajien merkitys on suuri, ja bändiläiset kehuvatkin uutta tuotantoporukkaa, jonka kanssa uusia biisejä on työstetty.

RIPARI TEKI VAIKUTUKSEN

Vielä juuri ennen hetken päästä alkavaa riparikeikkaa bändiläiset muistelevat omia riparikokemuksiaan.

-Oma ripari oli hieno kokemus. Elämässä ei ehkä koskaan tule toista sellaista tilannetta että toistakymmentä ihmistä on paikalla vetämässä leiriä vain sinua varten, ja kiinnostuneita siitä miten juuri sinulla menee. Se oli ainutlaatuista aikaa elämän tärkeimpien asioiden äärellä, toteaa Koskenniemi.

-Itse en tuntenut riparille mennessäni hirveästi porukkaa, mutta sain sieltä paljon hyviä ystäviä. Oppitunneilta imin kaiken mahdollisen. Jos olet menossa riparille, käytä se hyödyksi ja ota selvää asioista, kannustaa Lamminmäki.

Kesän riparilaisilla on hyvä mahdollisuus tutustua Park 7:aan, sillä se esiintyy kesällä KarkkuGospelissa ja nuorten Evankeliumijuhlilla. Miika Luomaranta kannustaakin nuoria käymään erilaisissa gospeltapahtumissa.

-On ollut siistiä nähdä tuttuja naamoja, jotka ovat lähteneet keikalle kauempaakin, iloitsee myös Tuukka Luomaranta.

-Tässä hommassa ihan hauskimpia juttuja on se, kun saa kohdata nuoria keikkatilanteissa kasvoista kasvoihin, Koskenniemi säestää.
Jään kuuntelemaan konserttia haastattelun päätyttyä. Soittamisen riemu näkyy jokaisesta. Tässä bändissä kaikki todella nauttivat siitä, mitä tekevät.

Park 7
Miika Lamminmäki: laulu, kitara
Tuukka Luomaranta: kitara, taustalaulu
Pietari Koskenniemi: basso, taustalaulu
Miika Luomaranta: rummut
Albumit: Tässä ei oo kaikki 2014, Kohillaan 2015
Park 7 netissä: www.park7.fi, Facebook, Twitter, Instagram,
YouTube, Snapchat ja Ask.fm nimellä park7band

”Tavoite on tehdä hyvää musiikkia maailman parhaalla sanomalla” ”Jos olet menossa riparille, käytä se hyödyksi ja ota selvää asioista”