MINULLA ON SYNTTÄRIT!


Oletko koskaan ajatellut, että syntymäpäiväsi pelkkinä numeroinakin jo kertoo siitä, että sinusta välitetään?
Teksti Lauri Heikkilä | Kuva Lauri Heikkilän albumi
Kirjoittaja on 21-vuotias opiskelija, joka vietti joulun Keniassa osana 80-henkistä perhettä Dream Children’s Homessa.

– How old are you? kysyin. Poika katsoi minuun yllättyneenä ja vastasi:

– Me?

– Yeah. You.

– I’m 10. At least that’s what the doctor said.

– So you don’t know your birthday?

– No.

– Do you celebrate it some day?

– No.

Tunsin itseni idiootiksi. Olin ystävystynyt tämän pojan kanssa orpokodissa viettämäni kuukauden aikana paremmin kuin kenenkään muun lapsen kanssa. Olin parin viime päivän aikana miettinyt pojan ikää ja kun kukaan muista vapaaehtoisista ei sitä osannut sanoa, päätin kysyä sitä pojalta itseltään. Mutta olisihan minun pitänyt tajuta, että orpopojan syntymäpäivää ei välttämättä kukaan osaa kertoa. Käänsin puheen nopeasti muihin aiheisiin, sillä en tiennyt mitä sanoa.

Tapahtuma kosketti minua syvältä, syvemmältä kuin moni muu Keniassa näkemäni asia. En itse ole enää moneen vuoteen pitänyt syntymäpäivääni mitenkään erityisenä päivänä, mutta jonkun mielestä se oli aikanaan kirjaamisen arvoinen asia! Mietin, että ajatteliko tämä orpopoika joskus, ettei ketään kiinnostanut kirjata hänen syntymäpäiväänsä. Miltä tuntuu kun KUKAAN ei tiedä, milloin olen syntynyt?

Olen mielessäni palannut tuohon hetkeen ja tajunnut yhden asian. Joku kuitenkin tietää milloin tuo poika on syntynyt, joku tietäisi milloin Sinä ja minä olemme syntyneet, vaikkei sitä kukaan olisi kirjannut ylös ja se olisi jo unohtunut. Meillä on Jumala, joka on halunnut meidät tähän maailmaan ja joka tietää tarkalleen, kuka olet. Hän tunsi sinut jo ennen syntymääsi! Hän rakastaa sinua. Ps. 139:13-18.