Minä petin Jeesuksen


Pietari kielsi Jeesuksen. Kolmen vuoden ystävyyden, isojen odotusten ja ihmeiden jälkeen. Hän ei luottanut Jeesuksen lupauksiin, vaan jätti Jeesuksen. Niin olen tehnyt minäkin.

Teksti Miikkapekka Heikkilä | Kuva 

Olen aina samaistunut Pietariin. Hän on palavan itsevarma ja samalla erittäin heikko. Olen huomannut, että tiettyihin ajatuksiin ja tapoihin kuitenkin on helppo turtua, ja olla miettimättä miten oikein tai väärin tekee. Luotan omaan voimaani ja älyyni enemmän, kuin siihen mitä Raamattu selkeästi lupaa. Omilla valinnoillani valitsen vääryyden Jumalan sijaan, niin kuin Pietari. Minä olen pettänyt Jeesuksen. Mutta minun matkani ei pääty tähän, niin kuin ei Pietarinkaan päättynyt pitkäperjantaihin.

Rakkaus ei pidä kirjaa vääryyksistä. Niin en enää aio pitää minäkään, en edes omista teoistani. Monesti koen olevani Pietari joka saa sanoa taas suullaan ja teoillaan, että minä rakastan sinua Jeesus. Saan kokea sen saman armon ja anteeksiannon kuin Pietarikin. Ja vain muutamaa kuukautta myöhemmin Jeesuksen pettämisestä Pietari saarnaa helluntaina väkijoukolle ja kolme tuhatta ihmistä kääntyy Jumalan puoleen. Täysi anteeksianto ja todella pian sen jälkeen Pietari saa olla jakamassa evankeliumia ensimmäistä kertaa Pyhän Hengen kanssa. Heikko ja syyllinen Pietari on unohtunut, nyt on vain armahdettu ja Jumalan luottamuksen saanut viestinviejä. Tämä Pietari kantoi alkuseurakunnan läpi vuosikymmenten vainojen ja seurasi Herraansa kuolemaan asti.

Rakkaus ei pidä kirjaa vääryyksistä. Niin en enää aio pitää minäkään, en edes omista teoistani.

Me saamme unohtaa oman heikkouden niinkuin Hillsongin laulu ”Oceans” kuvailee. ”Kutsuit minut vetten päälle, tuntemattomaan. Kun näen sinut vetten päällä, uskoni seisoo lujana. Kutsun nimeäsi ja pidän katseeni aaltojen yllä ”. Jumala unohtaa syntimme, ja saamme jatkaa veden päällä kävelyä. Se kantaa, kun emme katso omaan syntiimme, vaan vapahtajaan jonka lupaukset kantavat meitä myrskyn aaltojen yllä.