MGtH: japaninkielinen levy ja Japanin-kiertue

MGtH: japaninkielinen levy ja Japanin-kiertue

MGtH-yhtye (Mikko Goes to Heaven) lähtee kiertueelle Japaniin 17.5.-3.6.2013.  Kiertue sisältää 23 keikkaa pääasiassa Länsi-Japanin luterilaisen kirkon seurakunnissa.

Konsertteja kirkkojen lisäksi myös kouluissa, yliopistossa ja päiväkodeissa. Kuulijoita on siis vauvasta vaariin, kun taas suomessa gospel on profiloitunut enimmäkseen nuorisomusiikiksi. 

Juuri 15 vuotta täyttäneen yhtyeen jäsenet ovat enimmäkseen ammatiltaan muusikkoja tai seurakunnan työntekijöitä. Bändin kappaleet on käännetty japaniksi ja ne myös esitetään japaninkielellä. MGtH julkaisi juuri matkaa varten japaninkielisen levyn Kiseki (suom. ihme).  

Kiertueen järjestelyistä vastaa Suomen Ev.lut Kansanlähetys ja sen sopimusperusteinen Japanin-lähetystyöntekijä Jorma Pihkala, joka myös lähtee matkalle tulkiksi. Kiertue on yhtyeen viides kerta Japanissa, edellinen kiertue oli vuonna 2008. Edelliset kerrat olivat rohkaisevia paikallisille seurakunnille, koska niiden avulla tavoitettiin paljon niitä ihmisiä, jotka eivät normaalisti seurakunnassa käy. Japanissa myös ei-kristityt tulevat mielellään kuulemaan gospelmusiikkia, voidaan jopa puhua gospelbuumista.

Matkalta tulossa myös upea videoblogi!

468x60v3

Teksti ja kuva: Mikko Goes to Heaven

460x60v1