Maanalainen Levykauppa vaihtaa omistajaa

Maanalainen Levykauppa vaihtaa omistajaa

Vuonna 1998 perustettu kristillisen musiikin erikoisliike Maanalainen Levykauppa jatkaa toimintaansa Miika Partalan omistuksessa. Edelliset omistajat Lasse Niskala ja Päivi Niemi päätyivät luovuttamaan kaupan seuraajalleen todettuaan, että heidän oli aika siirtyä elämässä uusien haasteiden pariin pitkän työn jälkeen.

Nyt toimintaa jatkava Partala kuului myös Maanalaisen Levykaupan perustajiin vuonna 1998. Vastikään virinnyt uusi käänne kaupan omistustilanteessa tuli hänelle pitkälti yllätyksenä.

– Se oli vähän kuin sattuma, johdatus tai vahinko, mutta kristillinen musiikki on ollut sydäntäni lähellä jo yli 20 vuotta. Olen myös tehnyt edellisten omistajien kanssa yhteistyötä useita vuosia, joten tavallaan voisi ajatella ympyrän sulkeutuvan, Partala toteaa.

Pikainen elämänmuutos asettaa uudelle omistajalle haastavan tilanteen, jossa hän joutuu ottamaan viestikapulan vastaan suoraan lennosta.

– Muutos tuli hyvin nopealla varoitusajalla, huomasin vain, että kappas kauppa onkin meikäläisen käsissä. Elämän paletti meni siinä aika lailla uusiksi, ja tämä on varmasti iso hyppy tuntemattomaan.

468x60v2

Oman lisämausteensa kaupan pyörittämiselle tuovat myös musiikkialaa yleisesti kohdanneet vastoinkäymiset.

– Musiikkiala on myynnillisesti kriisissä ja levymyynnit laskevat, mikä asettaa kaikki alalla toimijat ison haasteen eteen.

Partala aikoo kuitenkin luotsata kauppaa eteenpäin tutuissa sävelissä, eikä toimintaan ole luvassa merkittäviä muutoksia lähitulevaisuudessa. Partalalla on kuitenkin toiveikkaita suunnitelmia jatkon kehitysmahdollisuuksista.

– Kiinnostusta olisi kehittää tapahtumajärjestelyjä, mikäli resurssit antavat myöten. Olisi hienoa järjestää rokin tai miksei raskaammankin kristillisen musiikin tapahtumia, mutta aika näyttää onko rahkeita.

Maanalaisen Levykaupan nettikauppa löytyy osoitteesta www.maanalainenlevykauppa.com

 

Mikael Elmolhoda

460x60v1