”Mennään ja lauletaan yhdessä”


Yli miljoonan suomalaisen jouluperinteeseen kuuluu käydä laulamassa kauneimpia joululauluja. Anne-Maija Pitkänen kertoo vastuunkantajan roolista tapahtumassa.

Teksti Adalmiia Kurki | Kuva Anne-Maija Pitkäsen perhealbumi ja Chris Hill/123rf.com

Tämän kevään abiturientti ja partiolainen Anne-Maija Pitkänen, 18, on ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä Kauneimmat joululaulut – tapahtumaa Ylöjärven seurakunnassa.

Ylöjärven seurakunnan yhteydessä toimiva partiolippukunta Otava halusi järjestää Kauneimmat joululaulut – tapahtuman. Siihen tarvittiin vastuuhenkilö, ja tehtävä annettiin Anne-Maijalle. Hän lähtikin tehtävään mielellään.

Vastuuhenkilön tehtävänä on valita laulettavat laulut ja löytää esilaulajat. Seuraavaksi Anne-Maija valmistautuukin tapahtumaan selvittämällä edellisen vuoden vastuuhenkilöltä viime vuonna lauletut laulut. Häneltä Anne-Maija uskoo saavansa myös nuotteja.

 tapahtumantakana_anne-maijapitkanen_kuvaperhealbumista

Yhteisöllisyyttä

Tapahtuman järjestelyt jännittävät Anne-Maijaa vähän, koska hän ei ole ennen  ollut vastuussa tällaisen tilaisuuden järjestämisestä. Hän miettii, onnistuuko kaikki varmasti suunnitelmien mukaisesti. Pitkänen on itse käynyt laulamassa Kauneimmat joululaulut – tapahtumassa jo pienenä, mutta ei muista siitä kauheasti. Hän oli mukana myös viime vuonna, ja hänestä se oli mukava kokemus.

– Toivon, että sinne tulee paljon ihmisiä kuuntelemaan, katselemaan ja laulamaan, hän tuumailee.

Anne-Maijan mukaansa Kauneimmat joululaulut tuovat joulutunnelmaa joulunodotukseen. Anne-Maija toivoo, että tapahtuma sujuisi mutkattomasti. Hänen mielestään tilaisuudessa tärkeintä on yhteisöllisyys.
Anne-Maija tietää, että yli miljoonan suomalaisen jouluperinteeseen kuuluu käydä laulamassa Kauneimpia joululauluja. Ainakin hänelle itselleen tulee hyvä fiilis yhteisöllisyydestä ja joulun tunnelman luomisesta. Kenelle tämä partiolaisten järjestämä Kauneimmat joululaulut – tapahtuma on sitten suunnattu?

– Meidän tapahtumamme on suunnattu partiolaisille ja heidän vanhemmilleen. Sinne saa kuitenkin tulla muitakin, varsinkin lapsiperheitä, Anne-Maija rohkaisee.

Kolehdin avulla pääsee tekemään pienillä teoilla hyvää.

Pienillä teoilla hyvää

Kauneimmat joululaulut -tapahtumissa kerätään kolehti Lähetysseuran ulkomaisen työn tukemiseksi. Anna-Maija hehkuttaa, että kolehdin avulla pääsee tekemään pienillä teoilla hyvää. Tänä vuonna kolehdin tuotto menee unohdettujen lasten hyväksi. Sillä autetaan heikommassa asemassa olevia Suomen Lähetysseuran valituissa kohteissa. Kolehdin voi antaa myös tekstiviestillä, jos ei ole käteistä mukana.
Anne-Maijalle joulun sanoma merkitsee rauhaa ja rauhoittumista muun keskellä. Hän kannustaa kaikkia laulamaan Kauneimpia joululauluja eri puolilla maata.

Lähteet : http://www.kauneimmatjoululaulut.fi

Boksi:
Kuka: Anne-Maija Pitkänen
Seurakunta: Ylöjärven evankelisluterilainen seurakunta
Mikä: Kauneimmat joululaulut-tapahtuma: Niissä lauletaan yhdessä rakkaita joululauluja kirkoissa eri puolilla maata. Tänä vuonna Kauneimmat joululaulut soivat jo 44. kerran. Tilaisuudessa kerätään kolehti Lähetysseuran ulkomaisen työn tukemiseksi. Tänä jouluna kampanjan teemana on unohdetut lapset. Lähetysseura ohjaa keräystulot kehitysmaiden lasten koulutukseen, lasten ja äitien terveydenhuoltoon sekä perheiden toimeentulomahdollisuuksien tukemiseen.
Osallistujien lukumäärä: ympäri Suomen yli miljoona