Medialeirillä valjastettiin lahjat Jumalan valtakunnan työhön


Nuotan sekä Pluss- ja Vybor-lehtien yhteisellä medialeirillä Pietarissa kokoonnuttiin kehittämään jutunteon ydinasioita. Leirillä kohdattiin lähimmäinen, tärkeä tehtävä ja rakastava Jumala.

Nuotan ja sen sisarlehtien, Plussan ja Vyborin, yhteinen medialeiri järjestettiin toukokuun loppupuolella Pietarissa, Venäjällä. Leirejä järjestetään eri maissa kolme kertaa vuodessa – Pietarin lisäksi Suomessa Turussa ja Virossa Lääne-Nigulassa. Leirin johtaja Tommi Hakkari kokee näillä olevan tärkeä paikka toimittajan taitojen kehittämisessä.

-Medialeiri on kaikille, joita kiinnostaa kristillinen mediatyö, Tommi sanoo. Toukokuun leiri oli järjestyksessään seitsemäs. Aina leireillä on uusia ja vanhoja toimittajia, mikä muovaa leireistä oman näköisensä. -Ei tarvitse miettiä onko ensimmäistä vai kolmatta kertaa. Leiri on aina muuttuva, mutta hieno kokemus, Tommi toteaa rohkaisevasti. Hän sanoo, että oman paikan löytäminen on tärkeää ja juuri mediatyöhön monilla nuorilla on annettavaa.

Kansainvälistä kristittyjen yhteyttä

Medialeirin sisältöön kuuluu jutunteon tärkeimpien asioiden opettelua ja harjoittelemista. Tommi kertoo, että Pietarin leirillä on harjoiteltu muun muassa niin sanottuja ”kuninkaallisia sanoja” sekä hyviä haastattelukysymyksiä. Harjoituksissa juttuihin on haettu eri näkökulmia, jotta huomattaisiin eri tavat tehdä juttuja sekä se mikä toimii ja mikä ei.

Toimittajien saapuminen samalle leirille eri maista on sekä mahdollisuus että haaste.

-Lähtökohtaisesti kansainvälisyys on aina hyvä juttu. Siitä voi oppia, Tommi sanoo useiden vuosien kokemuksella. Hän nostaa eritoten kristittyjen yhteyden suureksi ja yhdistäväksi asiaksi.

-Se, että meillä on sama Jumala ja saadaan yhdessä kokoontua ehtoolliselle, on todella mahtava juttu! mies hehkuttaa. -Sanomaa Jeesuksesta saadaan välittää eteenpäin.

Näky avautui lähetyskenttien kautta

Alkuperäinen näky Suomen, Viron ja Venäjän välisestä mediayhteistyöstä alkoi noin vuonna 2008. Silloin nousi pohdintaa siitä miten Nuotan kaltaista kristillistä nuorten mediaa voisi laajentaa myös Suomenlahden ympärille, Viroon ja Venäjälle. Sley:llä, jonka avustuksella Nuotta toimii, oli näissä maissa lähetyskenttä. Tommi kertoo, että tätä kautta oli luontevaa lähteä etsimään yhteistyöpohjaa, ja suureksi iloksi huomattiin kiinnostusta mediatyöhön löytyneen.

Vuosien varrella leireillä on sattunut monia hauskoja kommelluksia. -Joskus käsitys leirin sisällöstä on ollut vähän vaihdellut eri tiimeillä eikä kielikynnys ole ainakaan helpottanut asiaa, Tommi naurahtaa.

Nuotan toimituspäällikön mielestä medialeireissä parasta on erilaisten ihmisten kohtaaminen. -Upeita tyyppejä! hän kiteyttää.

Seuraava medialeiri on elokuussa Virossa. Tommi rohkaisee leiriä harkitsevia tulemaan. -Lähde rohkeesti leirille! Ennakkovaatimuksia ei ole, tulet oppimaan ja saamaan kavereita, Tommi päättää.

Aapo Anttoora