Marttyyrikirkon uutiset: Syyria ja Kolumbia

Marttyyrikirkon uutiset: Syyria ja Kolumbia

Tämän viikon rukousaiheena ovat erityisesti Syyria ja Kolumbia. Sodan runteleman Syyrian kristityt pyytävät rukousta, sillä lounais-Syyriassa ääriryhmät ovat ottaneet Idlibin kaupugin haltuunsa. Sen jälkeen vähemmistöjä, myös kristittyjä on kohdeltu väkivaltaisesti ja heitä on siepattu ja surmattu.

Kaupungin kristittyjä vaaditaan maksamaan ääri-islamistiselle hallinnolle jizya-veroa tai poistumaan Idlibista. Useimmat kristityt ovat paenneet kaupungista jo ennen vallan vaihtumista, mutta jäljelle jääneitä kristittyjä uhataan ääri-islamistisen tuomioistuimen eteen joutumisella.

Islamin valtio hallitsee laajoja alueita nyt Syyriassa ja Irakissa. Se edustaa tulisen puhdasoppista sunni-islamin koulukuntaa, jonka mielestä monet muut muslimit ovat harhaoppisia. Sen taistelijat ovat tuhonneet šiialaisia ja sufilaisia uskonnollisia paikkoja ja myös hyökänneet kirkkoja vastaan.

Pääsiäisenä IS:n miehet räjäyttivät kirkon al-Hasakahin alueella, raporteissa ei ole kerrottu kuolleista tai loukkaantuneista. Epäselvää on myös helmikuussa al-Hasakahissa siepattujen 200 assyrialaiskristityn tilanne. Suurimman osan oletetaan olevan edelleen vankilassa.

Kolumbiassa puolestaan puolen vuosisadan sisällissodasta kärsivä maa näkee vihdoin valoa. Vallankumousarmeijan sissit voivat jo joissakin järjestöissä olla avoimesti kristittyjä. Rauhanneuvottelijoista pieni osa on myös tunnustanut olevansa kristtittyjä.

Sissien kääntymisen taustalla on yli kolmekymmentä vuotta sitten sissien kaappaama lähetystyöntekijä, joka perusti Colombia for Christ-yhdistyksen tavoitteenaan että armeija saisi kuulla kristinuskosta. Hän uskoo, että kun sissit ottavat Kristuksen vastaan, muuttaa se heidän sydämensä ja tämä lopettaa väkivallan.

Rukoilemme Syyrian tilanteen helpottumista ja selviämistä sekä voimaa ja Jumalan rauhaa siepatuille kristityille. Kiitämme Kolumbian tilanteen etenemisestä ja rukoilemme, että loputkin sissit lopettaisivat kristittyjen vaivaamisen kylissä.

Voit tilata Marttyyrikirkon Ystävät ry:n uutiskirjeen täältä.

N-tiimi Jenni
Kuva: Flickr, Charles Roffey