NHL-seura Anaheim Ducksia syytetään antisemitismistä

NHL-seura Anaheim Ducksia syytetään antisemitismistä

Entinen Anaheim Ducks -jääkiekkojoukkueen pelaaja Jason Bailey on haastanut seuraorganisaation oikeuteen syrjinnästä. Bailey kertoo kokeneensa syrjintää juutalaisuutensa perusteella farmijoukkue Bakersfield Condorsissa. Hän kertoo joutuneensa Bakersfield Condorsissa loukkaavien ja halventavien ilmaisujen kohteeksi niin valmentajien kuin pelaajienkin puolelta.

Joukkueessa pelatessaan Bailey kertoo kuulleensa kommentteja kuten “juutalaiset välittävät vain rahasta ja asemastaan” sekä vitsejä siitä, että häneen ei voi luottaa rahan suhteen. Lakisyyte, joka oli jätetty Orange Countyn oikeuteen, mainitsee häiriköiksi erityisesti seuran valmentajat.

Jason Baileyn asianajajan Keith Finkin mukaan Baileyn uskonnollinen vakaumus vaikutti myös tämän saamaan peliajan määrään kentällä.

Bailey oli valittanut joukkueen johdolle kokemastaan syrjinnästä jo vuonna 2009, mistä seurasi hänen mukaansa vain siirto alempiin joukkueisiin.

Fink kertoo Bakersfield Condorsin valmentajien joutuneen hyllytetyiksi vähäksi aikaa ja lähettäneen Baileylle kirjallisen anteeksipyynnön. Hänen mielestään heidät olisi kuitenkin kuulunut erottaa virastaan kokonaan.

Joukkue ei ole kommentoinut syytöksiä.

Lähde: BBC

Aiheeseen liittyvää: