Tino Åkerlund: Lähetyskenttä alkaa sieltä, missä itse asumme


Tino Åkerlund oli ensimmäisellä luokalla, kun hän tunsi Jumalan kosketuksen kesken koulupäivän.

Kun Tino kertoi, että Jumala oli koskettanut häntä, hänen äitinsä kielsi puhumasta asiasta. Tinon kristitty isoäiti kuitenkin totesi, että kyllä Jumala voi koskettaa ihmistä. Pian koko perhe tuli uskoon.

Tino on romani, mikä ei suinkaan ole tehnyt hänen elämäänsä helpoksi. Monella valtaväestöön kuuluvalla on kielteinen käsitys romaneista. Se, että osa romaneista tekee jotain väärää, lyö helposti rikollisen tai laiskan leiman koko kansaan.

– Vaikka itse yritän olla kunnolla, ihmisillä on ennakkoluuloja, Tino sanoo. Uusien ihmisten luottamuksen saavuttaminen kestää kauan.

– Piti koko ajan todistella, että on ihminen. Sain mennä kaverin kotiin käymään vasta, kun olin tuntenut hänet vuoden tai pari, muistelee Tino lapsuuttaan. Tinon elämässä on ollut koettelemuksia, mutta hän on myös saanut vahvistua uskossa ja Jumalan tuntemisessa. Hän on saanut oppia, ettei Jumala ole kiukkuinen vanha ukko pilven päällä.

– Jumala olisi voinut hävittää ihmiset heti syntiinlankeemuksen jälkeen, mutta hän pelasti heidät. Hän olisi voinut kostaa Kainille Abelin surman, mutta sen sijaan Jumala pani Kainiin merkin, ettei kukaan tappaisi häntä. Tino ymmärsi, että sama armo koskee häntäkin.

Musiikki on Tinolle rakas harrastus, ja hän on soittanut monessa bändissä. Kymmenen vuotta sitten Tino sai ajatuksen, että Kangasalla voisi järjestää gospeltapahtuman. Hän puhui asiasta nuorisotyöntekijälle, ja toukokuussa Kevätmarkkinoiden aikana järjestettiin ensimmäinen Markkinagospel. Järjestäjät huomasivat, että tapahtuma tavoitti ihmisiä, ja nyt valmistaudutaan jo kymmenenteen Markkinagospeliin.

Teksti ja kuvat: Maarit Alkula

Tämä artikkeli on makupala Nuotan numerosta 2/2013, joka ilmestyy 1.2. Lue koko juttu sieltä!