Maata Näkyvissä: Ruuanjakajaksi, olkaa hyvä!

Maata Näkyvissä: Ruuanjakajaksi

Ruuanjakajaksi? No mikä ettei! Siinä tarvitaan auttamiseniloa, ei muuta! No tietenkin myös mehukannut ja essu… Ja sellanen siisti myssy!

– Myssy on kaikista tärkein, ettei mene hiuksia ruokiin, kertaa Iida-Maria Väinölä viimevuotista festarityötään. Hän on Eurasta kotoisin oleva lukiolainen, joka oli viime vuonna ensimmäistä kertaa festareilla.

– Kavereiden kanssa ajateltiin ryhtyä talkoolaisiksi ja mentiin auttamaan ruoanjaossa. Minä kaatelin mehua mukeihin. Oli siistiä olla mukana tekemässä festareita, hän valottaa.

Iida-Marian mielestä ruoanjaossa kivaa on auttaminen, ja siinä näkee paljon tuttuja. Myös se, että työ on melko yksinkertaista ja sitä saa tehdä yhdessä kavereiden kanssa, on hänen mielestään hyvä juttu.

Kun kysyn työn miinuspuolia, Iida-Marian täytyy miettiä pitkään. Lopulta hän kuitenkin mainitsee aikaisen herätyksen, sillä hän oli talkoolaisena aamupalavuorossa.

– Toisaalta siinä on se hyvä puoli, että sitten on loppupäivä vapaa ja voi tehdä mitä haluaa, Iida-Maria hymyilee. Parhaimmaksi festarimuistokseen hän kertookin Sarasteen keikan.

Homma, joka sopii taatusti kaikille

Yleisin lausahdus ruoanjaossa on Iida-Marian mukaan ”ole hyvä”, sillä se on kohteliasta sanoa, kun antaa toiselle ihmiselle jotakin. Muita usein käytettyjä sanoja ovat moi ja kiitos. Ruoanjaosta selviää siis melko pienellä sanavarastolla.

Iida-Maria kuvaa hyvää talkoolaista seuraavin sanoin:

– Ahkera. Tekee kaikki työt, mitä annetaan tehtäväksi. Oma-aloitteinen.

Mistään kovin erikoisista ominaisuuksista tai luonteenpiirteistä ei siis ole kyse ja siksi Iida-Maria suositteleekin ruoanjakajan työtä kaikille. Työ sopii myös todella hyvin ensikertalaisille ja antaa kosketuksen siitä, millaista on olla osa Jumalan valtakunnan työtä.

”Joka palvelee, palvelkoon voimalla, jonka Jumala antaa, jotta Jumala tulisi kaikessa kirkastetuksi Jeesuksen Kristuksen kautta.” 1. Piet. 4:11.

Lisätietoja täältä! 

Teksti: Petra Laato/Maata Näkyvissä
Kuva: Maata Näkyvissä 

Maata Näkyvissä-festarit Turussa 15.-17.11.2013!