Festareiden tunnaribiisi tulee Tuomas Auviselta

Festareiden tunnaribiisi tulee Tuomas Auviselta

 Maata Näkyvissä -festareiden tunnaribiisikisan voittajaksi on valittu helsinkiläisen Tuomas Auvisen säveltämä kappale Minä rakastan sinua. Ensimmäistä kertaa järjestetyn kisan voittaja-kappale keskittyy Jumalan rakkauteen meitä ihmisiä kohtaan.

Kisan lähtökohtana oli Maata Näkyvissä -festarien tämän vuoden teema ”Minä rakastan sinua”. Kilpailuun osallistui yhteensä 9 kappaletta, joiden joukosta Auvisen laulu nousi voittajaksi. 

Kaikista lähetetyistä lauluista tämä oli eniten valmis, sanovat kisan tuomaristossa olleet muusikot Minna ja Jussi Pyysalo.

Sävel ja teksti toimivat yhdessä ja soljuvat mukavasti eteenpäin. Laulun sävel on helposti hahmotettavissa ja kertosäkeistö tarttuva. Molemmat ovat tärkeitä ominaisuuksia yhteislaululle.

Kappale sai kiitosta myös sanoituksesta, joka tulee lähelle nuoria, mutta on silti täyttä asiaa.

23-vuotias Auvinen on tehnyt töitä gospelmusiikin parissa 15-vuotiaasta asti. Uutta inspiraatiota ja kutsumusta säveltämiseen hän löysi viime keväänä opiskelijavaihdossa Yhdysvalloissa. Kesällä hän päätti kokeilla biisintekijän siipiään yhteislaulujen saralla ja säveltää oman kappaleensa tunnari-biisikisaan. Haastavana Auvinen koki sen, että laulun teema ja nimi olivat etukäteen määrätyt. 

Biisin ytimenä on Jumalan etsiminen ja löytäminen Hänen rakkautensa, sanansa ja armonsa kautta, kuvailee Auvinen kappalettaan.

Kisaan lähetettiin hyvin monenlaisia lauluja. Osan tuomaristo koki toimivan kenties paremmin sooloesityksinä kuin yhteislauluina, joita kisassa haettiin. Festareilla laulun opetteluun on hyvin rajallinen aika, joten kappaleen mieleen jäämistä haettiin Minna Pyysalon mukaan jo ensimmäisellä kuuntelukerralla. Laulujen teema herätti myös monenlaisia sanoituksellisia näkökulmia ensirakkauden jännitteestä suuren ja ihmeellisen Jumalan ylistämiseen.

 

 

Aikaisempina vuosina Maata Näkyvissä -festareiden tunnaribiisin on säveltänyt muusikko Pekka Simojoki. Tunnaribiisiä lauletaan useamman kerran festariviikonlopun aikana eri konserteissa, ja se jää usein tapahtuman jälkeenkin suosituksi yhteislauluksi.