Festareiden lipunmyynti ollut vauhdikasta

Festareiden lipunmyynti ollut vauhdikasta

Maata Näkyvissä -festarit järjestetään 19.-21.11. Turussa. Lipunmyynti viittaa siihen, että Turkuhallissa on tänäkin vuonna täyttä.

– Ennakkolipunmyynnin perusteella odotamme yleisöä olevan suurin piirtein saman verran kuin aiempinakin vuosina, kertoo projektipäällikkö Anne Vähätalo.

 

Viime vuonna pääkonsertissa oli noin 10 000 kuulijaa.

Merkittävä osa festarivieraista tulee seurakuntien järjestämillä kuljetuksilla ja retkillä. Seurakuntien kaventuneet verovarat eivät ole juuri vähentäneet Maata Näkyvissä -festareille suuntaavia ryhmiä.

– Olemme iloisia siitä, että seurakunnista ollaan tulossa festareille lähes entiseen malliin, Vähätalo kertoo.

Suomen parhaat talkoolaiset

Suuri sitoutuneiden talkoolaisten joukko tekee festareiden järjestämisen mahdolliseksi. Tehtävät vaihtelevat ruoan jakamisesta esiintymislavojen rakentamiseen ja järjestyksenvalvonnasta skreeniohjelmistojen pyörittämiseen. Jokaisen panosta tarvitaan.

– Uskallan väittää, että meillä on yksi Suomen parhaista talkoolaisorganisaatioista. Vastuunkantajamme sitoutuvat tekemään hommia moneksi vuodeksi ja opettamaan ne sitten seuraajilleen.

Ainakin talkoolaisorganisaatio on yksi nuorimmista kokoluokassaan. Ylivoimainen enemmistö noin tuhannesta talkoolaisesta on alle 20-vuotiaita. Nuorten talkoolaisten vastapainona on pitkän linjan festariveteraaneja, jotka ovat hommissa jo ties kuinka monetta kertaa.

Talkoohenkeä kuvastaa osaltaan myös se, että jotkut esiintyjistä vaihtavat keikan jälkeen huonommat vaatteet päälle ja astuvat parrasvaloista talkooremmiin.

Minä rakastan sinua

Viikonlopun teemana on Minä rakastan sinua.

– Maailma ympärillä on välillä synkeä ja harmaa, ja siksi on hienoa saada välittää nuorille sitä todellisuutta, että Jumala sanoo meille näin, selittää Sleyn nuorisotyönjohtaja Juha Heinonen.

Teeman taustalla on Jesajan kirjan sana: ”Niin kuin nuorukainen ottaa neidon vaimokseen, niin sinun lapsesi ottavat sinut omakseen, niin kuin sulhanen iloitsee morsiamestaan, niin sinun Jumalasi iloitsee sinusta” (Jes. 62:5).

– Jumala, täydellinen rakkaus, ajattelee meistä näin. Sen saamme lukea Raamatusta, Heinonen sanoo.