Fida lähettää ruoka-apua Pohjois-Koreaan 200 000 eurolla

Fida lähettää ruoka-apua Pohjois-Koreaan 200 000 eurolla

Suomalainen lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fida International toimittaa ulkoasiainministeriön tuella 300 tonnia ruoka-apua Pohjois-Koreaan. Marraskuussa toimitettava apu kohdistetaan lapsille Pohjois-Pjonganin maakunnassa.

Tällä hetkellä Jongjun alueella noin 76 000 ihmistä tarvitsee välitöntä hätäapua. Fida toimittaa heille maissia, papuja ja ruokaöljyä. Avun perillemenon takaa hyvä luottamussuhde Fidan ja Pohjois-Korean välillä.

– Pääsen seuraamaan läheltä jokaista jaettavaa ruokakiloa. Teen pistotestejä eri jakelupaikkoihin, kertoo Fidan hanketyöntekijä Markku Toimela, joka on lähdössä marraskuussa seuraamaan avustusjakelua.

– Tavoitteena on jakaa 300 tonnia maissia ja papuja kaikille alle 16-vuotiaille eli noin 19 000 lapselle Jongjun alueen kaupungeissa.

Ruokapulaa vaikeuttavat talven ja kevään rajut sääolot, ruoan kohonneet maailmanmarkkinahinnat, Pohjois-Korean kauppasaarto, alikehittynyt maataloustuotanto ja diktatuuri.

– Maailmassa on katastrofeja, joissa avunantajia on vain muutama. Pohjois-Korean tilanne on yksi näistä ja siksi olemme erityisen iloisia, että voimme auttaa siellä, toteaa Fidan kehitysyhteistyöjohtaja Eero Horstia.

Lähde: Fida International