Liput festareille ja enemmän


Julia Immonen on yksi Maata Näkyvissä -festareiden lipunmyynnin aluevastaavista. Lipunmyynnin vastuutiimi huolehtii kaikista festareiden lipunmyyntiin liittyvistä asioista.

 

Teksti Ella Hiltunen | Kuva  Julian oma albumi, Patrik Juvonen/MNF

 

Tuhannet nuoret odottavat taas innolla uutta festari-viikonloppua. Uskovien yhteys, valtava määrä artisteja, iloa ja syvällisiä hetkiä. Mutta ennen sitä kaikkea, jokainen kulkee jollain tavalla saman portin läpi. Jokaiseen tapahtumaan tarvitsee pääsylipun ja sen Julia Immonen antaa sadoille nuorille tänäkin vuonna.

– Yhtenä lipunmyynnin aluevastaavana hoidan useita tehtäviä viikkojen aikana. Lipunmyynnin vastuutiimi hoitaa kaiken lipunmyynnin ja siihen liittyvät tehtävät ennen festareita ja festariviikonlopun aikana, tiivistää Immonen.

– Valmisteleviin tehtäviin kuuluu muun muassa lipputilausten tekeminen, käytännön valmistelut, lipunmyyjien rekrytointi ja koulutus. Sitten tapahtuman H-hetkenä tietenkin itse lipunmyynti ja sen organisointi festareilla, sanoo Julia.

Lipunmyynnin tehtävissä tulee ottaa huomioon ennen kaikkea festarivieraat, joita varten lippuja myydään. Oma tehtäväni on todella antoisaa ja mielenkiintoista.

 

Yhteenkin lippuun nähdään kuukausia vaivaa

Lipunmyynnin tärkeys unohtuu pelkältä osallistujalta helposti. Mutta viikonlopun valmisteluissa sen järjestäminen ja sujuvaksi suunnittelu on erittäin tärkeää. Julia on mukana lipunmyynnin tehtävissä toista vuotta.

– Lipunmyynti aloittaa valmistelut Maata Näkyvissä -festareihin jo hyvissä ajoin syyskuun alussa ja pikkuhiljaa orientoidutaan ja aistitaan nousevaa tunnelmaa. Lipunmyynnin tiimi toimii tasaisesti pitkin syksyä.

Festareilla on monia eri vastuualueita ja talkoohommia, joihin kuitenkin aina löytyy tarvittavat auttavat kädet. Juliakin kokee, että vastuullisten kesken hänen työllään on merkitystä.

– Tykkään viettää paljon aikaa suunnitellen ja valmistellen festariviikonloppua, koska festarit on ehdottomasti syksyn odotetuin ja kaunein valon pilkahdus, kertoo Julia iloisesti.

 

Festarivieraat ovat tärkeimpiä

– Lipunmyynnin tehtävissä tulee ottaa huomioon ennen kaikkea festarivieraat, joita varten lippuja myydään. Oma tehtäväni on todella antoisaa ja mielenkiintoista. Ihanalla tiimillä hommat sujuu hyvin ja lipunmyynnin alueella saa myös tehdä todella monipuolisia juttuja ja kohdata paljon valoisaa festarikansaa, Julia kertoo.

Lipunmyyntiinkin tarttuu aina festareiden erityinen tunnelma. Se täyttää koko areenan ja messukeskuksen, ja sitä Julia odottaa innolla.

– Odotan lipunmyynnin alkua ja kuhinaa lipunmyyntitiskeillä. Odotan ihania talkoolaisia ja festarikävijöitä sekä sanoinkuvaamattoman huikeaa tunnelmaa. Pian saa nähdä taas kristittyjen nuorten yhteyttä, hienoja kohtaamisia ja mahtavaa festariohjelmaa, upeita artisteja ja hyvää musiikkia, kuvailee Julia.

 

Julia Immonen

Maata Näkyvissä -festarit järjestetään 16.-18.11.2018 Turussa, Gatorade Centerissä ja Turun Messukeskuksessa.
MN-festarit on pohjoismaiden suurin kristillinen nuorisofestari. Osallistujia on vuosittain noin 20 000 henkilöä.