“Älä luovuta, Jumalalla on suunnitelma”


Ruotsalaiset sisarukset Dennis, Emmy ja Ella Lindéh tietävät, miten viestiä evankeliumia nuorille. Nyt kolmihenkinen LIN D -bändi kiertää maailmaa ja saapuu Maata Näkyvissä -festareille, kun Luoja suo. 

 

Teksti Kirsikka Kotilainen | Kuva LIN D:n promokuva

Emmy, Ella ja Dennis Lindéh ovat aloittaneet keikkailun jo nuorina. He ovat kiertäneet Ruotsia ja Norjaa perheensä kanssa yhdessä koko elämänsä ajan. Perheen äiti teki aiemmin musiikkia oman perheensä kanssa, ja siitä idea siirtyikin seuraavalle sukupolvelle. Noin kolme vuotta sitten perheen kolme lasta päättivät, että he haluavat tehdä musiikkia kaikki kolme yhdessä ja aloittivat bändin.

– Nuorempina esiinnyimme aina koko perheellä, mutta kun aloitimme bändin, me kolme otimme tavallaan lavan haltuun kolmistaan. Kirjoitamme biisimme lähes kokonaan itse, vaikkakin koko perhe on toki edelleen mukana musiikkijutuissa, Dennis kertoo.

LIN D:n musiikki on modernia, energistä poppia. Kappaleiden sanat puhuvat siitä mahtavasta elämästä, jota saamme Jeesuksen kanssa elää.

– Rakastamme musiikkia ja olemme kasvaneet perheessä, jossa olemme jo pieninä oppineet soittamaan eri soittimia ja tekemään musiikkia yhdessä. Nyt siitä on tullut meille keino levittää positiivisuutta, rakkautta, ja mikä tärkeintä, sanomaa Jeesuksesta.

Musiikillaan LIN D haluaa myös yhdistää ihmisiä, ja varsinkin nuoria.

 

 

Toivoa ahdistuneille

– Me olemme aina pitäneet ylistysmusiikista ja tykkäämme laulaa sitä kirkossa. Haluamme kuitenkin tehdä sellaista musiikkia, jota nuoret voivat kuunnella yhdessä hengaillessaan tai vaikkapa kuulokkeista matkalla koulusta kotiin.

– Haluamme näyttää, että myös tällaisen musiikin avulla voi välittää tärkeää sanomaa Jeesuksesta.

Bändi tuo esille myös toisen suuren merkityksen musiikilleen:
– Näinä päivinä moni kokee ahdistusta tai on masentunut. Haluamme levittää iloa sekä toivoa ja kertoa siitä, että Jumalalla on suunnitelma meitä kaikkia varten.

Miksi sitten juuri gospelmusiikkia?

– Usko on meille elämämme tärkein asia. Meillä on omakohtaisia kokemuksia siitä, että Jeesuksen kautta olemme pelastettuja. Se on niin mahtava asia, että haluamme jakaa tiedon Jumalan rakkaudesta kaikille, niin monille kuin mahdollista.

Merkityksellisyys kannustaa kirjoittamaan

Bändin mielestä musiikin tekemisessä yksi siisteimmistä jutuista on kappaleiden kirjoittaminen. Kun kappale on julkaistu, on myös mahtavaa nähdä, kun ihmiset kuuntelevat sitä.

– On ihan huippua, kun yleisö laulaa mukana keikoilla, hyppii ja on mukana menossa. Palautteen saaminen tuntuu aina hyvältä ja palkitsee. On myös hienoa nähdä, että kappaleemme voivat merkitä jollekin tosi paljon, Dennis avaa.

Vaikka korona peruikin LIN D:n Maata Näkyvissä -festarikeikan tältä vuodelta, siirtyi se kuitenkin ensi vuoden festareille.

– Olimme todella innoissamme tulossa festareille, olemme nähneet todella siistejä kuvia ja videoita paikan päältä. Maailma on nyt mitä on, mutta olemme kaikesta huolimatta todella innoissamme tulevasta.

Bändin mielestä on huikeaa nähdä, että myös Suomessa järjestetään isoja festareita, joissa kristityt nuoret voivat kokoontua yhteen kuulemaan sanaa Jeesuksesta. Suomalainen kulttuuri kiehtoo bändin jäseniä.

– Haluaisin maistaa jotakin perinteistä suomalaista ruokaa, Emmy paljastaa.

– Joo, se olisi mielenkiintoista, Ella komppaa.

– Haluaisimme myös oppia suomen kieltä lisää, Dennis täydentää naurahtaen.

LIN D:tä kuullaan festareilla sunnuntaina. Tuleva keikka on bändin toinen esiintyminen Suomessa.

 

”Joskus varsinkin nuoret eivät näe isompaa kuvaa, vaan luovuttavat helposti vain yhden huonon päivän takia. – – Jumala kulkee aina vierelläsi.” – gospelbändi LIN D

Don’t give up

– Tänä vuonna meidän oli tarkoitus mennä keikalle kahdeksaan maahan keikalle. Kaikki kuitenkin muuttui, mutta toivottavasti ensi vuonna saamme lähteä ja julkaista lisää musiikkia. Julkaisimme kesällä oman EP:mme. Olemme työstäneet myös uutta musiikkia, jota aiomme julkaista ensi vuonna.

Tulevaisuudessa bändi toivoo pääsevänsä mahdollisimman moneen paikkaan ja tapaavansa paljon uusia ihmisiä.

– Haluamme myös jatkaa sanoman levittämistä musiikin kautta.

Uusimmalta ep:ltä bändi suosittelee kuuntelemaan erityisesti kappaleen Don’t give up. Iloisessa ja voimaannuttavassa kappaleessa on mukaansatempaava rytmi ja sanoitus.

Laulussa runoillaan (vapaasti suomennetusti): ”Jatka taistelemista, jatka uskomista, olet tarkoitettu johonkin paljon suurempaan”.

– Joskus varsinkin nuoret eivät näe isompaa kuvaa, vaan luovuttavat helposti vain yhden huonon päivän takia. Don’t give up on kappale, joka rohkaisee ja muistuttaa, että Jumala kulkee aina vierelläsi ja kävi mitä kävi, Hänellä on suuri suunnitelma sinua varten.

– Sen sanoma on todella tärkeä, koko bändi painottaa.
Bändi kehottaa lukijoita levittämään positiivisuutta, rakkautta ja iloa, Jumalan lapsena.

– Toivomme, että muistatte elämämme tärkeimmän asian, Jeesuksen.

 

 

LIN D
Bändin jäsenet: Emmy, Ella ja Dennis Lindéh
EP Energy (2020)
Instagram: @lin.d.official
Facebook: LIN D music
Albumit löytyvät musiikin suoratoistopalveluista.