Raamatun oppilaana: Kuinka kuulen Jumalan puhetta?

Raamatun oppilaana: Kuinka kuulen Jumalan puhetta?

Kuuletko rakkauden äänen? Jumala on rakkaus, mutta missä hänen ääntään voi kuunnella? Vastaanottimen virittämisessä oikealle taajuudelle neuvoo Sleyn lapsi- ja nuorisotyöntekijä Liisi Portin.

 

Missä Jumala puhuu?

Jumala puhuu pääasiassa Raamatussa. Se on Jumalan puhetta meille. Sieltä kuulemme Jumalan äänen parhaalla ja varmimmalla tavalla. Myös saarnatussa sanassa voimme kuulla Jumalan puhetta, kun hänen sanaansa opetetaan oikein, Raamatun mukaisesti. Joskus Jumala voi puhutella meitä myös omantunnon, musiikin, toisen ihmisen tai vaikka luonnon kautta. Koska Jumala on kaikkivaltias, hän voi puhutella meitä miten haluaa. Ennen kaikkea hän kuitenkin puhuu Raamatussa. Muulloin joudumme koettelemaan kuulemaamme paljon tarkemmin tietääksemme, että se todella tulee Jumalalta.

 

Onko Raamattu oikeasti Jumalan sanaa?

On. Raamattu itse todistaa siitä: ”Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään” (2. Tim. 3: 16). Jos emme sitä usko, olemme todella heikoilla, emmekä voi olla varmoja mistään. Jos ajattelee, että Raamattu on Jumalan sanaa vain osittain, ei voi tietää, mitkä osat ovat sitä ja mitkä eivät.

 

Maarit Alkula

 


Tämä juttu on lyhennelmä. LUE ARTIKKELI KOKONAAN NUOTAN numerosta 11/2010. Voit lukea lehden netissä täällä.

Paras tapa lukea Nuottaa on tietenkin tilata se kotiisi. Tuleehan sinulle jo Nuotta?

 

Nuotta 11/2010 on julkaistu