Levyjä ja kotiinpaluita


Viime aikoina on julkaistu useita albumeita ja jopa uusia virsiä. Samaan aikaan maailmalla osa vainotuista kristityistä on päässyt palaamaan koteihinsa.

Teksti ja koonti Juho Ylitalo | Kuva Lauri Laukkanen

Jippu julkaisi hengellisen levyn

Pop-laulaja Jippu teki paluun uudella hengellisellä Made in heaven -levyllään. Mukana levyllä on myös mm. Mikaveli. Levyn julkaisija on artistin vanha levy-yhtiö Warner, mikä on gospelpiireissä harvinaista. Jippu toimii Turun Mikaelin seurakunnan musiikkievankelistana.

 

Pekka Laukkarinen joulukiertueella

Pekka Laukkarinen Trio on parhaillaan 16 konserttia sisältävällä Joulun tähti -kiertueella, joka on muodostunut yhtyeelle jo perinteeksi. Trioon kuuluu Laukkarisen lisäksi Matti Laitinen ja Leevi Helo. Laukkarinen tunnetaan myös TV-juontajana ja paljon keikkailevana artistina.

laukkarinen.net

 

Maksetuilta viuluilta joululevy

Groovaavaa folkia soittava Maksetut viulut -yhtye julkaisi oman joululevynsä, joka on nimetty ytimekkäästi nimellä Joululevy. Levy sisältää tusinan verran vanhoja ja uusia joululauluja tuoreilla sovituksilla. Joululevyn julkaisun myötä bändi on lähtenyt kiertueelle.

joululevy.fi

 

Eveltä ja Ossilta uutta musiikkia

Akustista pop-musiikkia soittava Eve ja Ossi -duo, eli Eveliina ja Ossi Mäki-Reini, julkaisivat toisen albuminsa. Levy kantaa nimeä Toisen silmin ja sen kappaleet ovat pariskunnan itse tekemiä.

 

Virsikirjan lisävihkot käyttöön

Virsikirjan lisävihko otettiin virallisesti käyttöön ensimmäisenä adventtina. Vihko sisältää noin 80 uutta virttä, kuten Nuoren seurakunnan veisukirjasta löytyvät Yksi nimi ylitse muiden (908) ja Riihikirkkohymni (960) sekä kaikille tuttu Maan korvessa kulkevi lapsosen tie (971).

evl.fi

 

Pro Fiden juhlakiertue päättyy

Suomen vanhin gospelyhtye Pro Fide on juhlinut tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan keikkailemalla ja julkaisemalla uuden levyn. Juhlakiertue huipentuu 4. joulukuuta Helsingin Savoy-teatteriin, jossa esiintyy bändin nykyisiä ja entisiä jäseniä. Pro Fide aloitti toimintansa vuonna 1966 ”kitarakuorona”.

profide.net

 

Morselta uutta progea

Yhdysvaltalainen Neal Morse julkaisi marraskuussa uuden ”The Similitude of a Dream” -nimeä kantavan albumin. Morse tunnetaan yhtenä progressiivisen rockin uuden aallon pioneerina. Uskoontulonsa jälkeen hän on tehnyt soolouraa gospelin puolella.

nealmorse.com

 

Maata Näkyvissä taas ensi vuonna

Ensi vuoden Maata Näkyvissä -festarit tulevat Turkuun jälleen 17.–19.11.2017. Festareiden lisäksi Maata Näkyvissä -nimen alla tapahtuu vuoden aikana monenlaista tapahtumaa, mm. kevättalven viikonloppuleiri.

maatanakyvissa.fi

 

12 kristittyä surmattu Keniassa

Ääri-islamilaiset terroristit surmasivat 12 kristittyä Manderan kaupungissa Koilis-Keniassa. Surmatut kuuluivat talossa majoittuneeseen teatteriryhmään, joka kiertää kenialaisia kouluja. Al-Shabaab -liike on ottanut vastuun hyökkäyksestä.

Marttyyrikirkon ystävät

 

Kristityt palaavat kotikaupunkeihinsa Iranissa

Isisiä paenneet kristityt ovat päässeet palaamaan kotikaupunkeihinsa ja -kirkkoihinsa Irakin Mosulin ympäristössä, kun Irakin erikoisjoukot ovat vapauttaneet terroristien valtaamia alueita. Esimerkiksi Qaraqoshin kaupungissa asui 50 000 kristittyä ennen Isisin valtaannousua.

Uusitie.com

 

Nousussa ja laskussa

Hyvä

Joulukuu on täällä!
Jos et ole vielä ostanut joulukalenteria, olet jo myöhässä! Vain joidenkin päivien päästä koittaa joululomat, -juhlat, -pyhät, -kinkut, -lahjat, -kirkot. Juhannus on joka kesä, mutta joulu on vain kerran vuodessa!

Neutraali

Trumpista presidentti
Miljardööri Donald Trump valittiin Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. Mitä tästä seuraa? Se on toistaiseksi vain Jumalan tiedossa. Rukoillaan Trumpille viisautta tulevaan tehtäväänsä.

Huono

Rahapelit vaikuttavat nuorten käyttäytymiseen
Uuden väitöstutkimuksen mukaan nuorison säännöllisestä rahapelien pelaamisesta voi seurata mm. päihteiden käyttöä, rötöstelyä ja lintsaamista.

Kuukauden luku

60 % suomalaisista pitää Raamattua kirkon opin, elämän ja julistuksen lähteenä. Vajaa 30 % ei ottanut kysymykseen sen suurempaa kantaa. (Kirkon tutkimuskeskus)