Leiriläisestä houseband-vastaavaksi


Maaliskuussa joukko nuoria kokoontuu Karkun evankeliselle opistolle viettämään Maata Näkyvissä -leiriä. Houseband-vastaava Sasu Haveri kertoo tapahtuman järjestämisestä.

Teksti Noora Rämö  | Kuvat Pietari Koskenniemi ja Sasu Haverin albumi

 

MN-leiri on tietynlainen välietappi odotellessa Maata Näkyvissä -festariviikonloppua. Jo leirin nimestä voi päätellä, että luvassa on opetuksen, sekä Tikkiksen ja Toikkiksen juontaman ohjelman lisäksi myös hyvää musiikkia. Tapahtumassa esiintyy ainakin Kls, Park 7, Juhani Tikkanen, Big Bless, Samuli Vettenranta, Cristian Gummerus ja Karkun oma houseband, joka huolehtii viikonlopun läpi leirikansan laulattamisesta.

”Sitä varten me ollaan siellä, että tehdään leiristä muille mukava”

17-vuotias Sasu Haveri toimii housebandin vetäjänä MN-leirillä. Hänen kanssaan bändiä johtaa Oskari Vettenranta. Sasu on kerran aikaisemmin ollut mukana bändissä, mutta sen vastaavana oleminen on uusi kokemus. Sasu on ollut isosena ripareilla Karkussa ja omassa seurakunnassaan, sekä hieman pienemmissä avustushommissa useamman kerran. Sasu on käynyt Karkun leireillä omasta rippileiristään lähtien.
– Haluaisin itse MN-leiriltä tietysti, että kaikilla muilla olisi hauskaa. Me olemme siellä sitä varten, että viikonlopusta tulee kaikille mukava. Tottakai itsekin haluan nauttia leiristä, hän kertoo.

”Alamme harjoittelemaan hyvissä ajoin, että leirin alkaessa olemme hyvässä kuosissa”

Hyvissä ajoin paketti kasaan

Leirin järjestämiseen tarvitaan auttavia käsiä. Apua löytyy kokeneilta tapahtuman vastaavilta, sekä nuorilta, kuten juuri Sasulta.
– Leirejä on kuitenkin pidetty sen verran paljon, että siellä monet vastaavat tietävät aika laajalti, mitä pitää tehdä.
Sasua pyydettiin ajoissa housebandin vastaavaksi ja hän on ehtinyt jo löytää mukaan soittajia. Ryhmän yhteishenki pelaa todella hyvin.
– Meillä on aika samanlainen musiikkimaku ja biisejä on helppo miettiä yhdessä. Kun tuntee toisensa hyvin, yhteinen juttu menee ihan itsestään eteenpäin.
Sasun mielestä bändin vetäminen ei ole ainakaan tähän mennessä tuntunut ollenkaan haastavalta.
Ensin päätetään soitettavat kappaleet, tehdään niihin sovitukset ja etsitään kappaleiden nuotit, minkä jälkeen on harjoitusten aika.
– Alamme harjoittelemaan hyvissä ajoin, että leirin alkaessa olemme hyvässä kuosissa.   

”Jo pelkästään se, että tietää olevansa avuksi, on hienoa”

 

Kaikki ilo irti leiristä

Sasu kannustaa tulemaan mukaan MN -leirille.
– Leirillä on paljon hyvää raamattuopetusta ja paljon hyvää musiikkia. Tottakai ensimmäisenä meidän houseband, mutta muitakin artisteja, Sasu naurahtaa.
Avustustehtävissä toimiminen on hänen mielestä kivaa ja tärkeää.
– Jo pelkästään se, että tietää olevansa avuksi, on hienoa. Sellaisessa ympäristössä on mukava auttaa, missä kaikki ovat ystäviä keskenään.
Sasun mielestä järjestäjänä leiristä saa varmasti yhtä paljon irti, kuin leiriläisenäkin, ellei enemmänkin.
– Leirien vetäjät ovat mahtavia tyyppejä ja heistä tulee todella hyviä kavereita.
Sasu itse tykkää käydä leireillä, koska siellä on paljon tuttuja. Hän kuitenkin toteaa, että vaikka ei tuntisi ketään entuudestaan, niin Karkusta löytää aina uusia ystäviä.
– Toivoisin, että leirillä kukaan ei yrittäisi esittää mitään muuta, kuin mitä oikeasti on, Sasu sanoo.

Mikä?                   Maata Näkyvissä -leiri
Missä?                 Karkun evankelisella opistolla
Milloin?                9.3. – 11.3.2018
Minkä ikäisille?  14-vuotta täyttäneille