Lehtien ihanteet aiheuttavat ulkonäköpaineita nuorille

Lehtien ihanteet aiheuttavat ulkonäköpaineita nuorille

Kevään mukana vaateliikkeisiin tulee paljon uutuuksia. Ylen Itä-Suomen uutisluokkalaiset ottivat selvää kevään muodista joensuulaisessa vaateliikkeessä.

– Farkku näkyy hyvin, niin kuin myöskin pastellit, myyjä Veera Varis kertoo.

Koululaisten oman arvion mukaan yhä nuoremmat alkavat seurata muotia. Aiheuttaako ryhmäpaine kyseisen kiinnostusen? Kahdeksasluokkalainsen Asta Sallisen mielestä se on iso syy. Ulkonäköpaineita nuorille aiheuttavat lehtien ihanteet.

Lehtien lisäksi nuoret lukevat lifestyle- ja muotiblogeja.

Teksti: Yle.fi

Kuva: sxc.hu

 

Kommentti

Lähes jokainen miettii ainaki välillä sitä, mitä muut ajattelevat heidän ulkonäöstään. Ihminen on luonnostaan sosiaalinen, joten se on täysin normaalia. Muiden mielipiteet eivät kuitenkaan saa ottaa valtaa omilta mielipiteiltä. Jos itse pidät pukeutumistyylistäsi, älä turhaan mieti mitä muut siitä ajattelevat.

Jumala on luonut sinut juuri sellaiseksi kuin olet, joten sinulla on oikeus pukeutua vaatteisiin, joissa tunnet olosi mukavaksi. Sinun ei ole pakko kulkea massan mukana ja pukeutua viimeisen muodin päälle vain siksi, että muutkin tekevät niin. Mutta jos muoti on intohimosi, ei siinäkään ole mitään väärä. Älä vain anna senkään ohjata elämääsi liikaa.

Ps. 49:16-17: ”Älä kadehdi, kun joku rikastuu, kun hän kartuttaa talonsa omaisuutta. Kuollessaan hän ei ota mukaansa mitään, hänen omaisuutensa ei seuraa häntä hautaan.”