Lähetystyötä miljoonakaupungissa ja olohuoneessa


Tammikuussa 2008 Tiina Latva-Rasku istui miehensä kanssa lentokoneessa matkalla Tokioon. Silloin alkoi Tiinan työskentely lähetystyön parissa, joka jatkuu edelleen tänäkin päivänä.

 

Teksti Bertha Simojoki | Kuva Tiinan albumi   

 

Tiina ja hänen miehensä tekivät Tokiossa kaksi kertaa kolmen vuoden työkauden. Sen jälkeen Latva-Rasku on jatkanut lähetystyötä netin kautta japaninkielellä Suomesta käsin.

– Teen evankeliumia julistavia sivustoja, tiedotan japaninkielisessä netissä uusia ihmisiä tavoittavista kristillisistä tapahtumista. Tämän lisäksi vastailen japanilaisten kysymyksiin kristillisestä uskosta, kertoo Tiina.

Suurin osa näistä kyselijöistä on ei-kristittyjä.

– Lähetystyöni näyttää ulospäin lähinnä siltä, että istun tietokoneen ääressä ja naputtelen. Tavoitteeni on, ettei kukaan jäisi uskonsa kanssa nettiin roikkumaan, vaan löytäisi seurakunnan minne mennä. Seurakunnan yhteydessä on paras paikka kasvaa uskossa, sanoo Tiina iloisena.

Tavoitteeni on, ettei kukaan jäisi uskonsa kanssa nettiin roikkumaan, vaan löytäisi seurakunnan minne mennä.

 

Jumala kutsuu sekä lähettää

Kun Latva-Raskulle on esitetty kysymys että mikä sai hänet lähtemään lähetystyöhön, hän sanoo, että jos kysymys olisi ”kuka” eikä ”mikä”. Jeesus tietenkin.

– Kukaan ei taida olla luontaisesti kiinnostunut evankeliumin levittämisestä. Raamatun mukaan se on Pyhän Hengen työtä jos semmoiseen kokee vetoa. Jumalan kädet on nähty vahvasti kun asiat etenevät ja loksahtelevat omille paikoilleen.

– Esimerkiksi joku japanilainen, joka ei tiedä juuri mitään kristinuskosta, näkee unen, jossa Jeesus kutsuu uskomaan häneen. Unen jälkeen he kyselevät mitä sellaisesta unesta pitäisi ajatella, Tiina valaisee.

Latva-Rasku kertoo myös että jokainen kastejuhla johon he saivat Japanissa osallistua oli Jumalan suuri ihme.

 

Onko pullien leipominen lähetystyötä?

Lähetystyö ei aina vaadi ulkomaille muuttamista.

– Lähetystyötä on se kun vaikka pyytää ystävää mukaan gospel-konserttiin tai nuorteniltaan. Omassa seurakunnassa voi tehdä lähetystyötä vaikka leipomalla pullaa tai askartelemalla jotakin lähetysmyyjäisiin, tai antamalla kolehtiin jotakin, Tiina rohkaisee.

Latva-Rasku tekee itse paljon töitä Bible Toolbox-nimisen sivuston parissa. Sivulla kerrotaan kristillisen uskon perustat yhdeksällä kielellä: suomi, ruotsi, englanti, viro, venäjä, japani, swahili, arabia ja burma. Sivu on suunniteltu kaikille jotka etsivät tietä elävän Jumalan luokse.

Rukoillaan että japanilaiset ottaisivat evankeliumin vastaan
ja että Bible Toolboxin lukijat saisivat vastauksia kysymyksiinsä,
tulisivat puhutelluiksi ja löytäisivät hyvän seurakuntayhteyden.

 

Japanissa asuu yli 127 miljoonaa ihmistä
Alle 1% Japanin väestöstä on kristittyjä
Bible toolbox-sivu vastaa yleisiin kysymyksiin kristinuskoon liittyen
ja toimii yhdeksällä eri kielellä; suomi, ruotsi, englanti, viro, venäjä, japani, swahili, arabia ja burma