Päivö Parviainen, 98: Pitää etsiä Herran omien yhteyttä


Olin 50-luvulla Kiinassa lähetystyössä. Evankenkelioimistyö ei ollut yksinäistä, sillä sitä tehtiin ihmisten parissa. Ihmiset olivat hyvin vastaanottavaisia. Muistan kuitenkin erään joulun, jolloin lähetysasemalla asuvat seurakuntalaiset kävivät luonani jouluaattoa viettämässä.

Heillä oli kuitenkin rajoitetusti aikaa ja minä jäin yksin asuntooni. Silloin tunsin oloni yksinäiseksi ja minulta pääsi parahdus. Alakerrassa asuva seurakunnan johtaja kuuli ääneni ja saapui ylös minua rohkaisemaan. Jumala lähetti minua vanhemman kiinalaisen uskonveljen vahvistamaan minua.

Myös Jeesus koki itsensä yksinäiseksi Getsemanen puutarhassa, kun opetuslapset nukkuivat. Ristillä Jeesus sanoi yksinäisen sanat: ”Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit?”. Näin jälkeenpäin ajattelen, että olen saanut osallistua pieneltä osaltani Kristuksen kärsimyksiin tehdessäni lähetystyötä. Jumala on ollut Pyhän Henkensä kautta läsnä kanssani kaikissa hetkissä.

Kyllä se niin on, että on pidettävä Herran omien yhteyttä: viljellä, etsiä ja harrastaa, sillä Herra ylläpitää meitä toinen toistemme kautta eikä jätä meitä yksinäisyyteen.

***

Lue lisää kertomuksia yksinäisyydestä Nuotan numerosta 1/2011

Päivö Parviainen ja seitsemän matkalaukun salaisuus