Kristityt ovat vahvoja vainojen keskellä


Tässä kuussa: Uusia gospel-albumeita ja musiikkivideoita julkaistu! Kristittyjen vastainen propaganda kukoistaa Pohjois-Koreassa ja Keski-Aasiassa nainen pahoinpideltiin uskonsa takia.

Koonnut Vesa Koskinen

 

Northwind Collectiveltä uusi albumi!

Rodrigo ja Saara Campoksen johtama Northwind Collective julkaisi uuden kymmenen ylistyskappaletta sisältävän albumin ”Isä”, joka on ensimmäinen albumi tulevasta gospel trilogiasta ”Isä, Poika ja Pyhä Henki”.

 

Serafiel julkaisi tuoreen musiikkivideon

Gospel-yhtye Serafiel julkaisi uuden musiikkivideon nimeltä ”I and Irene”. Kappale on toinen sinkkulohkaisu helmikuussa ilmestyneeltä albumilta ”Heir” ja kertoo seurustelusta ja sen sisältämistä arvomietinnöistä.

 

Kristinuskon vastainen propaganda video vuotanut nettiin Pohjois-Koreasta

Hakkerit ovat saaneet haltuunsa livestream kuvaa Pohjois-Korean televisiolähetyksestä, jossa balettiesityksen muodossa kristitty pastori siunaa nuoren pojan äidin ja lopulta hyväksikäyttää pojan heidän ollessa yksin. Lopussa taustalla lukee isolla ”Älä unohda U.S. Imperialismin brutaaliutta.”

 

Meksikossa kirkkoja kiristävät huumekartellit

Meksikon joissakin osissa on hyvin yleistä, että kirkot maksavat suojelurahaa huumekartelleille oikeudesta olla rauhassa. Näistä tapauksista vain noin 10% menee oikeuteen. Suojelurahojen perintä on yksi suurimmista uhista kirkkojen toiminnalle Meksikossa.

 

Syyriassa kristityille ei jätetä vaihtoehtoja

Syyrian sisällissodan keskellä kärsivät kristityt saavat usein vain kaksi vaihtoehtoa; käänny tai kuole. Kirkkoja poltetaan, koteja tuhotaan, kristittyjä kidutetaan ja tapetaan. Monelle tämä on tulikoe. Pakenetko tuhansien muiden tavoin, vai jäätkö tuomaan sanomaa kristinuskosta kaoottiseen maahan vaikeimmalla hetkellä.

 

Kristitty nainen pahoinpideltiin uskonsa takia Keski-Aasiassa

Saida -niminen nainen pahoinpideltiin perheensä toimesta, kun hän ei kieltänyt Jeesusta. Pahoinpitelyä todistanut naapuri soitti poliisit, jotka eivät puuttuneet tapaukseen, koska se oli ”perheriita.” Paikallinen kirkko yrittää estää Saidaa joutumasta sairaalasta perheensä luo, jotka uhkasivat pahoinpidellä hänet uudestaan.

 

Kristittynä oleminen Qatarissa on hengenvaarallista

Qatarissa kristilliset tapaamiset ovat kiellettyjä ja siksi usein salassa pysyviä. Erään Qatarilaisen omin sanoin ”Jos 10-vuotias kääntyy, hänen isä näyttää jakeita Koraanista. Jos 20-vuotias kääntyy, hänen serkku, tai perheen palkkaama tappaja tappaa hänet.”

 

Perhe valmisteli tytärtään vainoon Iranissa

Iranilainen äiti kertoo kuinka joutui etukäteen varoittamaan tytärään tulevasta. ”Kun he tulevat ja vievät äidin ja isän pois, älä huoli. He vievät meidät vankilaan, kysyvät kysymyksiä ja lyövät meitä. Sitten tulemme takaisin.” Kun tytär oli 12 -vuotias, vanhemmat haettiin kuulusteluihin. ”Kun meitä vietiin, tiesin mitä tyttäremme tekee. Hän rukoilee puolestamme”.

 

Lähteet: www.opendoorsusa.org, www.lupaus.net, www.christianpost.com

 

Nousussa ja laskussa


Suomi antaa 60 miljoonan apupaketin nälänhätään
Suomi myöntää Afrikkaan ja Syyriaan painottuvan humanitaarisen apupaketin. ”Tällä avulla voimme auttaa 200 000 hädänalaista.” -sanoo ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen.


Kaupungin päiväkodeista tila loppu – lapsia siirrettiin hoitoon linja-autoon
Vaihtelevan hoitotarpeen vuoksi Kouvola hankkii ensimmäisen päivähoitoon suunnitellun bussin. Bussissa on esimerkiksi vaatteiden säilytys- ja kuivatustilat sekä keittiöpaikka.

 

Rikollisten viestittelyä ei voi estää Whatsapissa!
Kyberturvallisuuden professori Martti Lehto sanoo, että teknologia yritykset eivät ole innostuneita viranomaisten halusta seurata viestintää. Yksityisyys on tärkeää yrityksille.


Lähteet: www.mtv.fi, www.yle.fi

 

Kuukauden luku – 67,3%

Suomen työllisyysaste 15–64-vuotiaista oli helmikuussa 67,3 prosenttia. Vuotta aiemmin se oli 66,7 prosenttia.

Suomen hallituksen on täytynyt tehdä monta vaikeaa päätöstä viimeisen vuoden aikana. Tämä voi olla yksi positiivinen merkki siitä, että jotain on kuitenkin tehty oikein.

Lähde: www.findikaattori.fi