Tositarina: Sofia kääntyi muslimista kristityksi Suomessa


Islam on suorittamista, mutta kristittyjen Jumala on armollinen hyvä. Näin sanoo muslimista kristityksi kääntynyt Sofia. Sofian isä on afrikkalainen muslimi, joka meni naimisiin suomalaisen naisen kanssa. Lapset saivat islamilaisen kasvatuksen.

– Koraania luettiin kotonani ahkerasti. Minäkin opiskelin arabian kieltä vain, jotta pystyisin lukemaan Koraania. Ramadan-paastot aloitin kuusivuotiaana, Sofia kertoo.

Kotoa opittu usko ei kuitenkaan tuntunut oikealta.

– Tiesin, ettei islamin uskossa kaikki ollut kohdallaan, mutta en olisi kestänyt ajatusta,
ettei Jumalaa ole. Elämältäni olisi kadonnut merkitys. Yritin tiedostamattani muokata islamia lähemmäksi kristinuskoa.

Kun Jumala kohtasi, tuli itku

Käännekohta Sofian elämässä tapahtui viime kesänä. Sofia alkaa hymyillen kertoa tapahtuneesta.

– Ystäväni houkutteli minut mukaansa gospeltapahtumaan ja lähdin mukaan hetken mielijohteesta. Siellä Jumala kohtasi minut. Itkin kolme tuntia ja tunsin, että jotain minussa uudistui.

Sofia ei tiennyt kristinuskosta ennestään paljoa, sillä hän ei ollut osallistunut koulun luterilaiseen uskonnonopetukseen.

– Uskoon tullessani olin varma, että olin löytänyt elävän Jumalan. Kristinusko oli juuri se, mitä olin etsinyt. Se vastasi kaikkiin kysymyksiini.

Kääntymiseen liittyi riski

Uskoon tultuaan Sofia alkoi käydä nuortenilloissa ja jumalanpalveluksissa. Hän sai nopeasti paljon uskovia ystäviä ympärilleen. Mutta uusi elämä ei ole ollut pelkkää juhlaa.

– En voi kertoa uskoontulostani kovin kovaan ääneen, sillä siihen sisältyy riski. Islaminuskoiset eivät pidä siitä, että joku omista riveistä kääntyy kristityksi, Sofia huokaa.

Sofia ei kuitenkaan kadu valintaansa.

– Islam on suorittamista, esimerkiksi Koraanin mukaan jos ei paastoa, ei pääse taivaaseen. Kristittyjen elävä Jumala on armollinen ja hyvä. Toivoisin, että kaikki ymmärtäisivät sen.

(Sofian nimi muutettu.)

Artikkeli on julkaistu Nuotta -lehdessä.