Kristillinen flashmob yllätti Helsingissä

Kristillinen flashmob yllätti Helsingissä

Kymmenien nuorten porukka yllätti tanssiesityksellä keskellä helsinkiä.

Asema-aukiolla rautatieaseman kupeessa esiintyi sunnuntaina 21.9.2014 kello 13 yllätyksenä kymmenien nuorten porukka, jotka toteuttivat Heartbeat Flashmob -nimisen tanssiesityksen. Vajaan kymmenen minuutin mittainen esitys sisälsi useita tanssilajeja sekä evankelioivan runoelman, ja sitä seuraamaan kerääntyi kymmenittäin uteliaita ihmisiä.

Flashmobin suunnittelivat Style Dance Industry -tanssikoulussa tanssinopettajina työskentelevät Saara Tiusanen ja Reo Canonoy Matugas sekä Suhe Dance -tanssiryhmän perustaja Verna Laine. Esityksen tanssijat puolestaan olivat tulleet eri puolelta Etelä-Suomea, muun muassa Hangosta ja Vantaalta.

– Yhdessä biisissä laulettiin siitä, miten voisimme olla muutoksentekijöiden sukupolvi, joka tuo äänensä kuuluviin. Tällä flashmobilla haluamme olla rohkaisemassa kaikkia pistämään lahjansa käyttöön ja osallistumaan näkyvään vaikuttamiseen, kertoo esityksen koreografiasta vastannut Saara Tiusanen.

– Tuntuu myös siltä, että mediasta tulee hyvin paljon vain puhetta. Taiteiden kautta pääsemme koskettamaan sellaista osaa ihmisestä, johon puhe ei yllä, hän pohtii.

Esityksen sanoma heijasteli sen suunnitelleiden tanssinopettajien kristillistä arvomaailmaa. Tanssin päätyttyä kuultiinkin aukiolla muutamien esitystä toteuttamassa olleiden nuorten haastattelu, jossa avattiin esityksen sanomaa ja tarkoitusta.

– Koreografiassa ja sanoituksissa toistui sydämensykkeen teema: mille minun sydämeni sykkii? Kristittyinä uskomme, että Jeesuksen sydän sykkii meille ihmisille. Halusimme esityksellämme tuoda esille, miten suuri on Jumalan sydämen rakkaus ihmisiä kohtaan, Tiusanen kertoo.

– Flashmobimme oli myös rukous, että voisimme elää niin lähellä Jumalaa, että voisimme tuntea Jumalan sydämen sykkeen. Jumalan sydän inspiroi meitä liikkumaan ja tanssimaan sen tahtiin, Tiusanen kiteyttää.

Yhteistyössä projektin toteutumiseksi työskentelivät Style Dance Industryn ohella myös Vantaan Minttukirkko, Nuotta.com sekä Uskovaiset nuoret ry.
 
Katso koko flashmob alta.

Teksti ja kuva: Nuotan toimitus

Aiheeseen liittyvää: