Kouvolan Sanomat: Dancemessu ei ärsyttänyt

Kouvolan Sanomat: Dancemessu ei ärsyttänyt

Kouvolassa vietettiin vappua Vappugospelin merkeissä, joka kokosi paikalle noin 1800 henkeä. Messu sisälsi useita eri musiikkityylejä, mm. trancea eli elektronista tanssimusiikkia. Kouvolan Sanomat totesikin, että nuorten gospeltapahtumat ovat vuosien kuluessa harpanneet aimo askeleen eteenpäin; nykyään hengellinen musiikki ei ole vain jotakin tiettyä, vaan se voi olla melkeinpä mitä vain. 

Messu sai Kouvolan Sanomilta myös kiitosta siitä, että messun vakiotekstit oli koottu videoscreenille kaikkien nähtäville. Näin teksteistä sai paremmin otteen, vaikkei olisikaan keskittynyt tapahtumaan sataprosenttisesti. Synnintunnustukseen oli kerätty elävän oloisia esimerkkejä arjen itsekkyydestä, pahan puhumisesta tai ahneudestaitä. Tapahtumassa oli myös mahdollisuus twiitata henkilökohtaisia rukouksia, joita kertyi paljon. Ehtoollisellakin kävi runsaasti porukkaa.

 

Lähde: http://www.kouvolansanomat.fi/Online/2014/04/30/Dancemessu+ei+%C3%A4rsytt%C3%A4nyt/2014217311801/4

Kuva: sxc.hu / johnnyberg

 

Kommentti: 

Nykypäivänä uskovaisille nuorille löytyy tosiaan jos jonkinlaisia gospeltapahtumia. Itsekin olen näissä käynyt, ja hvyää musiikkiahan niissä soitetaan. Sitäkin tärkeämpänä pidän kuitenkin sitä yhteisöllisyyden vahvaa tunnetta, jonka voi henkilökohtaisesti kokea tapahtuman aikana. Kun ympärillä on paljon samoin ajattelevia ihmisiä, tunne on ainakin itselläni jopa liikuttavan vahva.

Etenkin uskovaisille nuorille tekee hyvää olla toistenkin uskovaisten kanssa. Tällaiset tapahtumat vahvistavat heikkoa uskoa ja puhuttelevat hyvän sanoman sisältävän musiikin ja usein myös puheiden tai opetusten kautta.