Paavalin jalanjäljissä – kolmen viikonlopun teltantekijäkoulutus!

Paavalin jalanjäljissä – kolmen viikonlopun teltantekijäkoulutus!

Suomen evankelinen allianssi (SEA) varustaa ammattilaisia ja opiskelijoita hengelliseen työhön järjestämällä koulutusta helmi-huhtikuussa 2013

”Haluamme rohkaista suomalaisia kristittyjä, erityisesti nuoria aikuisia, mukaan lähetystyöhön ja pohtimaan ”teltantekijäksi” lähtemistä oman ammatin, yrityksen tai opiskelun kautta. Myös puolison työ tai eläkeajan vietto voi tarjota mahdollisuuteen todistaa siellä, missä sanomaa Kristuksesta ei tunneta, ” kertoo Timo Tuikka SEA:n teltantekijätyöryhmän puheenjohtaja.

Teltantekotyö ja seurakuntaistutus

Teltantekijätyö-nimitys tulee Paavalilta, joka teki työkseen telttoja seurakuntien istuttamisen ohella.  Teltantekijätyötä tehdään lähinnä maissa, joissa ei ole kristittyjä. Perinteisenä lähetystyöntekijänä näille alueille ei voi mennä. Taustalla on myös kokonaisvaltainen käsitys Jumalan valtakunnasta, joka ei rajoitu kirkon sisälle, vaan vaikuttaa uskovien kautta työpaikoilla, kouluissa ja perheissä.

Käytännönläheinen koulutus

Koulutus on käytännönläheistä ja kouluttajina on teltantekijätyön konkareita. Käsittelyssä ovat muun muassa hengellisen työn ja ammatin yhdistäminen, seurakunnan istutus sekä fyysinen ja henkinen jaksaminen.  Kouluttajina on useita kokeneita asiantuntijoita. Mukana on Turkissa asunut Julyan Lidstone (OM), teltantekijäkouluttaja Ari Rocklin (Global Opportunities), Etelä-Aasiassa asunut Maikki Kuittinen (FIDA) ja suomalaisia teltantekijöitä.

”Toivon, että moni innostuisi lähtemään mukaan koulutukseen ja voisi omassa seurakunnassaan kertoa tästä myös toisille, ” rohkaisee Timo Tuikka.

Teksti: Anne Lepikkö
Kuva: drouu/SXC