Kotiinpalaajat kaipaavat kotiin taivaaseen


Eräs tuoreimpia kokoonpanoja gospel-maailmassa on Samuli Luomaranta ja Kotiinpalaajat. Tätä porukkaa yhdistää usko Jumalaan ja taivaskaipuu. Haastateltavaksi Nuotta sai yhtyeen keulakuvan Sampan.

Teksti Roosa Ilomäki | Kuva Lauri Halme

Miten Kotiinpalaajat yhtyeen tarina alkoikaan? Samppa, Lauri ja bändin toinen Miika tunnetaan Sarasteesta, joka soitti hienon kymmenvuotisen uran. Samppa kertoo tehneensä aina biisejä ja niiden teko jatkui, vaikka Sarasteen aikakausi päättyikin.

– Biisejä tehdessä tuli ajatus, että haluan tuoda edelleen musiikin kautta sanomaa taivaasta ja uskosta Jumalaan, sanoo Samppa.

Hän päätti kerätä porukan, joka muodostuikin luontevasti ja sai kaverikseen Laurin, Miikan (Luomaranta), kun yhteistä musiikkitaivalta on jo takana. Pitkän ystävyyden myötä myös Lamminmäen Miika löysi tiensä porukkaan. Miika on ollut myös isossa osassa levyn tuottamisessa.

Yhteinen ajatus on ollut, että edetään biisien ehdoilla ja katsotaan mihin elämä kuljettaa, kun pitää Jumalaa oppaana. Samppa kertoo, kuinka olisi kiva tehdä keikkoja aivan akustisesti erikokoisissa seurakunnissa ja sitten keikkaa koko porukalla.

“Edetään biisien ehdoilla ja katsotaan mihin elämä kuljettaa, kun pitää Jumala oppaana.”

– Jokainen keikka on lahja ja niistä saa nauttia tavoittaen ihmisiä. Biisit kertovat uskosta ja arjesta ja tarinoissa on eri ihmisten elämää, kertoo Samppa.

Musiikki on hieno lahja, sillä se kulkee niin monella mukana arjessa ja sitä Kotiinpalaajat haluavat.

Taivaskaipuusta hyvään elämään

Ihmiset ovat aina pitäneet tarinoista. Vaikka nykyään monet viettävät paljon netissä ja sosiaalisessa mediassa, tarinat kiehtovat edelleen. Viime kuussa julkaistu esikoisalbumi Hyvää elämää sisältää tarinoita Sampan omasta elämästä ja läheistensä kokemuksista.

Lasta pidetään usein uskon esikuvana, koska Jeesus asettaa Raamatussa uskon esikuvaksi lapsen.

– Se tapa, jolla lapsi elää, uskoo ja luottaa – siinä meillä vähän vanhemmilla on ollut paljon opittavaa ja pohdittavaa.

Levyä tehdessä Samppa on miettinyt paljon myös omaa lapsuuttaan, jonka on viettänyt Etelä-Pohjanmaan Kuortaneella. Nyt perheen isänä näkee asioita uudesta näkökulmasta.

– Vaikka me kristityt täällä maailmassa kaipaamme taivaselämää, voi maan päälläkin elää hyvää elämää, kun uskoo Kristukseen ja siihen, että hän on tehnyt meille kaiken valmiiksi taivaspaikkoja ajatellen. Lutherin löytö “uskosta vanhurskas saa elää” 500 vuoden takaa vahvistaa tätä ajatusta, meidän täytyy vain uskoa ja luottaa siihen, että “ihminen pelastuu yksin uskosta, yksin armosta ja yksin Kristuksen tähden”, Samppa kertoo.

Meitä kristittyjä yhdistää usko ja taivaskaipuu

Samppa ja Lauri ovat tällä hetkellä musiikkihommien lisäksi nuorisotyössä ja kokevat saavansa siitä paljon. Myös jotakin mistä on hyötyä musiikin teossa ja esittämisessä.

– Ainakin tapaamme nuoria ja pysymme niin sanotusti kelkassa mukana kaikista parhaiten, he naurahtavat.

Myös molemmat Miikat käyvät päivätyössä musiikin lisäksi. He soittavat myös Park7:ssa, mikä pitää nuoret miehet kiireisinä.

Kaikki me kristityt olemme saaneet tehtäväksemme käskyn viedä evankeliumia ja tämä on näiden nuorten miesten tapa toteuttaa lähetyskäskyä. Jokaisella meilläkin on omamme ja on hienoa, että saamme elää uskossa.

Kotiinpalaajien terveiset meille Nuotan lukijoille

Sampan terveiset kaikille Nuotan lukijoille ja uskossa oleville nuorille ovat seuraavat:

– Olkaa vapaita kaikista ulkoisista paineista, mitä maailma tuo. Uskokaa vapaasti, sillä taivaspaikka on jo maksettu!

Tämä olisi jokaisen hyvä muistaa arjessa kun tuntuu, että mikään ei onnistu. Lähtekää keikoille ja hommatkaa levy, on muuten hyvää settiä!

Boksi:
Kotiinpalaajat
Samuli Luomaranta – laulu
Lauri Halme – basso
Miika Luomaranta – rummut
Miika Lamminmäki – kitara

Hyvää elämää -levy (2016)
www.samuliluomarantajakotiinpalaajat.fi
IG: samppaluomaranta
SC: samppaluo
FB: samuliluomarantajakotiinpalaajat