Kohti loppiaista ja uutta alkua


Mitäs tehdä, jos asuu lähellä Lempäälää, loppiaisena ei ole tekemistä, mutta haluaisi viettää kivan päivän kavereiden kanssa? Menepä ihmeessä Lempäälään nuoren seurakunnan järkkäämään Uuteen alkuun.

Teksti Emmi Laine | Kuva

Lempäälän nuoren seurakunnan nuorisotyöntekijä on Jussi Salo ja vastuujärjestäjä huikeassa tapahtumassa. Hän vastaa Uusi Alku 2017 tiimin kanssa siitä, että tänäkin vuonna saadaan pystyyn Uusi alku -tapahtuma Lempäälään Hakkarin liikuntahallissa.

Odotettavissa on jälleen menestyksekäs päivä, sillä Salo kertoo viime vuosina kävijämäärän olleen päivästä riippuen 800-1000. Tapahtuman lauteille nousee tänä vuonna musisoimaan Twelve24 (UK), kls., Herz sekä Samuli Vettenranta. Lisäksi Mikko Vaismaa viihdyttää stand upilla yleisöä.

Kysyttäessä onko esiintyjiä vaikea saada mukaan, Salo toteaa lyhyesti ettei ole.

– Kyllähän täällä on vieraillut koko suomigospelin kirjo. Ulkomailta on käynyt mm. LZ7 ja Twelve24, joka muuten tulee uudestaan tänä vuonna, Salo jatkaa.

Mistä kaikki lähti?

– Tapahtuma on lähtenyt liikkeelle jo vuonna 1979, kun Kuusjärven Maxi tuli Lempäälään töihin. Hän laittoi pystyyn loppiaistapahtuman, jossa olin itsekin teininä useampana vuonna mukana, muistelee Salo.

Salon mukaan vuoden 1998 loppiainen, sattui huonolle päivälle ja niinpä koko tapahtuman ajankohtaa siirrettiin kalenterissa pari viikkoa eteenpäin. Samalla myös nimi vaihtui Uudeksi Aluksi.

-Tulin juuri tuossa taitteessa Lempäälään töihin ja siitä lähtien olen ollut pääjärjestäjänä, Salo kertoo.

Salo sanoo tiettyjen asioiden pysyneen edelleen samoina vuosienkin jälkeen.

“Tarkoitus on kirkastaa Kristusta nuorille erilaisin tavoin.”

– Sama näky on edelleen voimassa, vaikka kilometrejä on takana ennätyksellisesti lähes 40 erilaista vuotta. Tarkoitus on kirkastaa Kristusta nuorille erilaisin tavoin, Salo sanailee.

– Olen iloinen ja nöyrällä mielellä ylpeä saadessani olla tällaista järkkäämässä. On siunaus, että edelleen tapahtuma on elossa. Jotain ihmeellistä Jumalan johdatusta siinä on, Salo kertoo.

Hyvän hengen voimin, yhdessä

Salo kokoaa syksyn aikana ohjelman ja samalla pientä mainostusta laitetaan liikkeelle. Alkuun sisältyy myös puheluita, tilojen varaamista, julisteiden ja käsiohjelmien säätämistä, visiointia ja “taiteilua”.

– Loppuvuodesta hommat siirtyvät konkreettisemmiksi. Aikataulutus, infot, hotellibuukkaus manchesterilaisille ja tekniikka tarvitsevat omat hetkensä takaraivossa. Joulun jälkeen kokoonnumme talkoisiin, jossa alkavat käytännön valmistelut. Info keräilee kamojaan, sisustusta laitetaan kasaan ja askarrellaan passeja yhdessä. Viimeinen viikko onkin sitten rakennusta ja sellaista lentämistä paikasta toiseen, selostaaa Salo kokonaisuudesta.

Tällä hetkellä tapahtuman valmistelut pyörivät Salon sanoin hyvin. Nuorten kanssa hän kertoo väkerrettävän artisti passeja. Hän sanoo koko Lempäälän nuoren seurakunnan hoitavan hommia suurella sydämellä.

– Pyrimme tekemään näillä resursseilla ja lihaksilla mahdollisimman hyvän tapahtuman, jossa Jumala voisi vaikuttaa, sanoo Salo.

– Iskolaiset siivoavat, vanhempi väki toimii infossa ja lipunmyynnissä ja osa toteuttaa messun. Seurakunnan aikuiset toimivat muun muassa järkkäreinä ja sielunhoidossa, kuvailee Salo.

Salon mukaan ei pidä unohtaa rukouksen voimaa. Tapahtumantekijät rukoilevat yhdessä, että mahdollisimman moni saisi päivässä uskolleen vahvistusta ja rohkaisua.