Koetin huijata, mutta yllätyin


Pieninä minä ja pikkusiskoni kalastimme kilpaa mökkimme laiturilla. En aina voittanut, joten halusin huijata. Koska minä uskalsin laittaa madon koukkuun, tein pikku tempun voittaakseni.

Teksti Helga Simola | Kuva gekaskr/123rf.com

 

Oli kaunis ja aurinkoinen kesäpäivä, kun minä ja pikkusiskoni menimme ongelle. Yleensä olin liian kärsimätön odottamaan saalista, joten pikkusiskoni voitti minut usein. Tällä kertaa halusin kuitenkin voittaa, ja siksi olin valmistautunut ongintaamme vääntämällä pikkusiskoni ongenkoukun suoraksi, jottei siinä pysyisi mato eikä saalis. Ajattelin, että toisaalta teko oli avuliaskin, ettei koukku osuisi silmään.

 

468x60v2

”Ajattelin, että toisaalta se oli avulias teko, ettei koukku osuisi silmään.”

 

Laitoin molemmille madot koukkuihin, ja ongintakilpailumme alkoi. Siskoni mato irtosi joka kerta melkein heti. Laitoin kuitenkin aina uuden madon tilalle, ja jatkoimme kilpailua. Sain muutamia ahvenia, mutta siskoni ei mitään. Hän ei kuitenkaan harmistunut vaan jatkoi onkimista. Iloinen mieli säilyi, vaikka aikaa kului eikä onni suosinut siskoani.

 

Yhdessä kohden, aivan yllättäen, pikkusiskoni kuitenkin huusi nimeäni juuri, kun olin jälleen pujottanut ongenkoukkuun uuden madon. Luulin, että taas oli mato lähtenyt irti, kun se pysyi niin huonosti paikoillaan. Kyseessä oli kuitenkin siskoni ensimmäinen saalis. Pikkiriikkinen etusormen mittainen kala roikkui koukussa, joka oli pikemminkin pelkkä piikki.

 

Pikkusiskoni oli iloisempi kuin ikinä aikaisemmin. Kala oli mitä suloisin, vaikkei siitä ruuaksi ollutkaan. Myöhemmin kuulin tarinan uudestaan ja uudestaan vanhemmiltani, jotka olivat kirjoittaneet sen ylös, kun menimme sisälle esittelemään pientä hauenpoikasta. Ja näin jälkeenpäin on tullut mietittyä, että pystyin olemaan iloisempi siskoni kalasta kuin omasta voitostani.

 

Koukun vääntelyni paljastui, mutta minulle ei oltu vihaisia, koska en ollut aiheuttanut sillä mielipahaa kenellekään. Vaikka tiedän nyt, ettei tekoni ollut oikein, tapaus oli minulle opetus ja voin olla kiitollinen, että saan jakaa tarinan muille.

 

Onhan tämä loistava ja vieläpä ihan aito kalajuttu.

 

 

460x60v1