Kirjeitä maailmalta toukokuu


Terveisiä täältä Etelä-Afrikasta! Yhdeksän tapahtumarikkaan kuukauden aikana vaihto-oppilaana Johannesburgissa olen oppinut paljon itsestäni, Jumalasta, maailmasta ja ihmisistä elämässäni.

Teksti Tuuli Peuramäki | Kuva Tobin Rogers via Unsplash

 

Minulla on alusta lähtien ollut tosi vahva fiilis siitä, että koko vaihto on ollut Jumalan johdatusta. Etelä-Afrikka ei ollut hakiessa ykkösvaihtoehtoni, mutta en olisi voinut olla iloisempi päädyttyäni tänne. Muistan rukoilleeni tosi paljon vaihdon puolesta ja koen Jeesuksen puoleen kääntymisen vaikuttaneen tosi paljon menneisiin kuukausiini.

Tutustuin ihmisiin, joiden kanssa syntyi syviä suhteita, ja oli mahtavaa nähdä, miten pystyimme puhumaan uskonasioista ja Jeesuksesta niin avoimesti. Heidän, joiden oli vaikea puhua uskostaan ja omista kipeistä kokemuksistaan läheisilleen, kertoivat, miten vapauttavaa ja tärkeää oli, että oli joku, jolle puhua Jeesuksesta ja kuinka asumiseni tässä maassa muutti heidän elämäänsä. En koe todellakaan minussa olleen mitään ihmeellistä ja suurta, vaan nimenomaan Jumala kulki kanssani ja pääsi vaikuttamaan kauttani ihmisten elämään. Koen, että minulla oli tarkoitus tulla juuri tänne, mistä olen kiitollinen.

 

”En koe minussa olleen mitään ihmeellistä, vaan Jumala pääsi vaikuttamaan kauttani.”

Ulkomailla olo on myös näyttänyt vielä vahvemmin uskovien kavereiden ja seurakuntayhteyden tärkeyden. Täällä sellaisen yhteyden ollessa välillä vähäisempää olen tajunnut, miten merkittävästi se vaikuttaa elämääni Suomessa. Jumala haluaa meidän elämään samalla polulla olevia ihmisiä, jotka helpottavat tätä taistelua maan päällä.

Kuitenkin suurin asia, mitä tämä aika on opettanut on, että oikeasti on ihan sama, vaikka muuttaisi maailman toiselle puolelle ja kuinka erilaiseen ympäristöön päätyisi, Jeesus on aina meidän kanssa, eikä Hän koskaan muutu.

 

 

 

 

Lue myös juttu maailman suurimmista gospelbändeistä: nuotta.com/suurimmat