King’s Village haluaa laulaa yhdessä yleisön kanssa


King’s Villagen jäsenet ovat innoissaan tulevasta keikastaan Maata Näkyvissä -festareilla. Musiikkinsa avulla he pyrkivät kertomaan rehellisesti Jumalan työstä ihmisten elämässä.

Teksti Emilia Rantanen | Kuva Promokuva

Maata Näkyvissä -festareiden lauantai-illan pääkonsertissa tullaan kuulemaan tänä vuonna Suomeen ensimmäistä kertaa saapuvaa ylistysbändiä. King’s Village on varmasti monelle täysin uusi tuttavuus, mutta kuusihenkinen bändi odottaa innolla pääsevänsä tutustumaan Suomeen ja suomalaisiin.

– Onhan Suomessa marraskuussa jo lunta? kysyy laulaja Leah Langlois toiveikkaasti.

Lunta ei Nuotan toimitus pysty Isosta-Britanniasta asti saapuvalle yhtyeelle lupaamaan, mutta pelkästään Suomen näkeminen vaikuttaa olevan bändin jäsenille ilon aihe.

– Haluaisimme kovasti oppia vähän suomen kieltäkin, sanovat Leahin lisäksi haastatteluun ehtineet Joshua Fraser ja Sam Archer.

Leahilla, Joshualla ja Samilla on ennestään positiivinen käsitys Suomesta, vaikka kukaan heistä ei ole koskaan käynyt siellä. Myös Maata Näkyvistä -festareista he ovat kuulleet hyviä asioita etukäteen.

– Me tunnemme LZ7-bändin jäsenen, joka on ollut Suomessa ja Maata Näkyvissä -festareilla jo monena vuonna.

Hauskan pitäminen keskiössä

King’s Village on kotoisin Littlehamptonista, eteläisestä Englannista. Sam, bändin päälaulaja ja kitaristi, perusti bändin vuosien soolouran jälkeen, ja nykyisin se koostuu ystäväporukasta, joka käy samassa kirkossa.

– Olimme aluksi samassa ylistystiimissä. Siitä tämä bändi sitten syntyi, Sam sanoo.

Muutaman vuoden aikana tiimi on kasvanut nykyiseen kokoonsa, ja nyt kokoonpanoon kuuluvat Leahin, Samin ja Joshuan lisäksi Jamie Mellor, Reuben Harsant ja Harry Jupp. Vaikka King’s Villagen ensimmäinen EP on julkaistu jo vuonna 2017, on bändin suunnittelu vienyt vielä aikaa keikkailulta.

– Meillä on keikka vähintään kerran kuussa. Pyrimme tekemään niitä nykyisin mahdollisimman usein, he sanovat.

King’s Villagessa on Leahin mukaan parasta se, että he kaikki ovat ystäviä keskenään. Joshua ja Sam ovat samaa mieltä.

– On hienoa tehdä musiikkia yhdessä, Sam lisää.

Myös ilo on vahvasti osa bändiä. He kertovat nauravansa yhdessä paljon ja sen huomaa haastattelussakin. Positiivisuus ja pirteys välittyy myös yhtyeen sometileiltä.

– Tärkeintä on, että pidämme tulevaisuudessakin yhdessä hauskaa keikkaillessamme ja tehdessämme uutta musiikkia, he sanovat.

Ylistämistä yhdessä

– Me teemme lauluja, joita ihmiset voivat laulaa yhdessä, kuten meidän kirkossamme tehdään, Sam kertoo.

King’s Villagen musiikki koostuukin ylistyslauluista, joihin yleisön on helppo yhtyä mukaan. Bändi laulattaa ja johtaa ylistystä suurella sydämellä, taitavaa säestystä unohtamatta.

– Haluamme kertoa rehellisesti siitä, miten olemme itse kokeneet Jumalan elämässämme, Sam ja Leah sanovat.

Millaisia kokemuksia heillä sitten on?

– Jumala on todella suuri vaikuttaja meidän ihmisten elämässä, Joshua toteaa.

– Jumalan työ on salaista. Vasta, kun ihminen katsoo taaksepäin elämässään, hän huomaa sen, Sam sanoo.

Leah täydentää:
– Hän tekee työtä joka ikinen päivä. Myöhemmin voi nähdä, kuinka paljon hän onkaan tehnyt.

Pari vuotta sitten julkaistu ensimmäinen levy 01 | No Place Without Hope sisältää neljä kappaletta. Levyn kappaleet myös videoitiin vanhassa englantilaisessa kappelissa, jossa oli mukana live-yleisöä kuuntelemassa ja laulamassa. Samana vuonna julkaistiin lisäksi single Heaven sekä toinen EP Morning has broken.

Haastatteluhetkellä King’s Villagen jäsenet ovat vielä salaperäisiä tulevaisuuden suhteen.

– Teemme parhaillaan nauhoituksia. Jotain tulee varmasti ulos, ennen kuin saavumme marraskuussa Suomeen, he lupailevat.

Tuntematon tulevaisuus

Tällä hetkellä King’s Villagen tulevaisuus näyttää valoisalta. Bändin sosiaalisen median kanavat pursuavat mainoksia tulevista keikoista, ja monet Ison-Britannian suurista gospel-tapahtumista on jo koettu.

– Haluaisimme tulevaisuudessa tehdä paljon lisää keikkoja, soittaa uusissa tapahtumia ja luoda uutta musiikkia, he toivovat.

Bändin jäsenet ovat muutoinkin avoimia kehitykselle ja uusille tuulille.

– Minä opettelen parhaillaan soittamaan kitaraa laulamisen lisäksi, Leah kertoo hymyillen.

Mitään erityisiä tulevaisuuden suunnitelmia King’s Villagen jäsenillä ei kuitenkaan vielä ole. He haluavat jatkossakin kutsua kristittyjä yhteen ylistämään Jumalaa ja toivovat pääsevänsä tekemään sitä myös Suomessa.

King’s Villagen omien kappaleiden lisäksi yleisö voi päästä kuulemaan keikalla joitakin tunnetuimmista ja rakastetuimmista ylistyskappaleista, joihin on helppo yhtyä niidenkin, joille bändi itse on vielä vähän vieraampi.
Ennen Maata Näkyvissä -festareita ilmestyvä musiikki vie taas bändiä eteenpäin heidän urallaan – mutta minne, sen tietää vain Jumala. Gatorade Centerillä kuullaan myös, onko bändi ehtinyt kaiken muun kiireen keskellä opetella suomea, vai pääseekö yleisö sitä heille opettamaan.

Jäsenet
Joshua Fraser – laulu, kitara
Sam Archer – laulu, kitara
Leah Langlois – laulu
Jamie Mellor – basso 
Reuben Harsant – rummut, perkussiot
Harry Jupp – rummut, perkussiot

EP:t
01 | No Place Without Hope, 2017
Morning has broken, 2017

Facebook, Instagram, Twitter
@kingsvillageuk

”Myöhemmin voi nähdä, kuinka paljon Jumala onkaan tehnyt.”

”Teemme lauluja, joita ihmiset voivat laulaa yhdessä.”