Kesän ja vainotun kirkon uutisia


Pysy ajan tasalla kesän uutisista ja mitä tapahtuu maailmalla. Kesä tuo iloisia gospel-uutisia ja rajuja uutisia kristittyjen vainoista.

Teksti Johanna Mansikkaviita | Kuva  Khaoula Ben, Obed Hernandez, Trevor Cole, Vince Fleming / Unsplash

 

Roisi Ronin uutta musiikkia
Roisi Roni julkaisi kesäkuun alussa kappaleen Pelastettu mielentila. Twelve24 julkaisi Phase One EP:n toukokuun lopulla. EP sisältää biisit Keep a Little Love ja Wonder. Joonatan Palmilta tuli myös uusi biisi Viimeistä päivää, jossa on mukana BigBlessistä tuttu Pinja. LZ7 julkaisi myös kivan kesäbiisin Legends.

Lähde: Spotify

 

Maata Näkyvissä -festarit
Artistikattaus on julkaistu! Mukana festareilla ovat muun muassa Park 7, LZ7, kls., Twelve24, Audile ja BigBless. Teema on tänä vuonna rauha. Maata Näkyvissä festarit järjestetään 16.-18.11. nyt jo 34. kerran. MNF on pohjoismaiden suurin kristillinen festari ja kokoaa yhteen noin 20 000 nuorta.

 

Kardinaali kristittyjen puolella

Viime viikolla ranskalainen kardinaali Jean-Louis Tauran vieraili Saudi-Arabiassa tapaamassa saudiviranomaisia. ”Painotin tapaamisissani, että kristityistä ja muista ei-muslimeista pitää puhua hyvää kouluissa ja heitä ei saa koskaan pitää toisen luokan kansalaisina”, kardinaali sanoi. Saudi-Arabia on luvannut kieltää anti-kristilliset ääri-ideologiat kouluista ja yliopistoista.

Lähde: Open doors Finland

 

Kristityksi kääntyneet Meksikon alkuasukkaat voivat menettää paljon

Lähes 90% Meksikon asukkaista on kristittyjä, mutta kaikilla alkuasukasryhmillä ei siellä kuitenkaan ole vapautta harjoittaa kristinuskoa. Joidenkin kansanryhmien parissa kristityksi kääntymisestä voi seurata esimerkiksi maansa ja omaisuutensa menettäminen, yhteisöstä karkottaminen ja sukulaisista erottaminen.

Lähde: Open doors Finland

 

Kirkon ylläpitämä päiväkoti määrätty suljettavaksi Algeriassa

Koillis-algerialaisen Tizi-Ouzoun kaupungin viranomaiset ovat sulkeneet kristittyjen perheiden lapsille tarkoitetun päiväkodin. Paikalliselle pastorille annettiin kuvernöörin allekirjoittama ilmoitus, että kirkon alueella sijaitsevan päiväkodin ovi on sinetöitävä. Viranomaiset syyttivät pastori Salah Chalahia “laittomasta” keskuksen ylläpitämisestä.

Lähde: Open doors Finland

 

Nigerian piispat vaativat presidenttiä eroamaan

Nigerian katolinen piispainkokous on vaatinut maan presidenttiä Muhammadu Buharia eroamaan sikäläisessä kirkossa tapahtuneen verilöylyn jälkeen. Huhtikuussa kolmisenkymmentä aseistettua miestä ryntäsi Nigeriassa Benuen osavaltiossa katoliseen kirkkoon ja tappoi 19 ihmistä.

Lähde: Open doors Finland

 

Neljä kristittyä syytettynä perättömästi Sudanissa

Neljä sudanilaista protestanttikristittyä on syytettyinä erilaisista rikoksista. Lisäksi 36 muuta kristittyä joutuu lähiviikkojen aikana tuomiolle määrittelemättömistä syytteistä. Kristityt saivat huhtikuussa syytteet “poliiseihin kohdistuneesta fyysisestä väkivallasta”. Kyseessä oli tilanne, jossa poliisi ja aseistautunut väkijoukko hyökkäsi kristittyjen koteihin, toimistoihin ja kouluun vuosi sitten.

Lähde: Open doors Finland

 

Tuhansia kirkkoja suljettu Ruandassa

Ruandassa on helmikuusta lähtien suljettu tekaistujen syytteiden takia tuhansia kirkkoja. Kirkkojen väitetään tuottavan melusaastetta ja laiminlyövän rakennussäädöksiä. Samanlaisia vaatimuksia ei ole esitetty muslimien moskeijoille. Nyt Kamerun, toinen maa, jossa enemmistö asukkaista on kristittyjä, harkitsee esimerkin seuraamista.

Lähde: Open doors Finland

 

14

Turun Shift-festivaalilla 14 henkilöä otti mikrosirun ihonsa alle toukokuussa. Kyseessä on lähiluettava siru, jolle ei vielä ole kehitetty paljonkaan käyttöä. Asiantuntija sanoo, että sirut ovatkin toistaiseksi lähinnä hauskoja leluja. Hän kertoo, että Ruotsissa sirua on testattu jonkin verran kulkukortti- ja paikallisliikenteen tarkoituksiin.