Keikkapäivä Park 7:n laulaja-kitaristina


Nyt lähdetään kiertueelle Park7:n keikkabussin kyytiin!

Teksti Miika Lamminmäki | Kuva Lauri Heikkilä, Minna Penkkimäki

5.45-14.00

Kello soi 5.45. En saa kiksejä aikaisista aamuista, mutta ne kuuluvat asiaan. Laukku ja vaatteet ovat valmiina ja nopean kahvin jälkeen keikkabussi kurvaa pihaan.

Bändin ja crewin veljet saavat laulajan heti hereille ja tie kutsuu taas. Rakastan tätä vielä kymmenen vuoden jälkeenkin aivan täysillä.

Päivän keikka on Pohjois-Pohjanmaalla ja matka kuluu huonojen vitsien ja hyvien tarinoiden parissa, kuten aina. Tällä kertaa bussiin on eksynyt myös pleikkari ja huomaamme Tuukan kanssa kolmen tunnin jälkeen, että olemme pelanneet änäriä läpänheiton ohessa tauotta. En ole hävinnyt vielä kertaakaan.

14.00-21.30

Perillä keikkapaikalla jokainen tietää omat työnsä. Soittimet, äänentoisto, valot ja screeni ovat puolentoista tunnin jälkeen pystyssä. Yksi teknikoista on kaatunut jäisellä pihalla auton tyhjennyksen aikana, joten vitsejä lentää normaaliakin enemmän. Joudun säätämään kitarakamojani normaalia pidempään kaikuisan keikkapaikan takia, mutta soundcheck sujuu muuten rutiinilla.

Keikan järjestäjä tuo takahuoneeseen ruoat kiinalaisesta ravintolasta ja katseet alkavat kääntyä illan pääeventtiin. Kevään kiertueen keikkojen rakenne on suunniteltu jo ennen joulua, mutta tarvitsen ennen keikkaa hetken yksin, jotta saan ajatukset kasaan.

Päivän areenana toimiva liikuntahalli on täynnä nuorta yleisöä. Bändi on tänään tulessa ja yleisö lähtee biletykseen täysillä mukaan. On upea mahdollisuus päästä laulamaan ja puhumaan Jeesuksesta niin monille nuorille, ja puhunkin tänään pidempiä välispiikkejä kuin olin suunnitellut.

21.30-3.12

Keikan jälkeen meillä on aikaa tutustua illan yleisöön ja moni haluaa yhteiskuvan. Kuulijoiden kohtaaminen on minulle paras osa koko jutussa. Suomessa ja Euroopassa on kokemustemme perusteella aivan huikeaa nuorisoa. Upeat teknikkomme laittavat äänentoistoa kasaan, vaikka pitkä päivä alkaa painaa varmasti jokaista. Arvostan näitä ystäviä ja ammattilaisia enemmän kuin osaan kirjoittaa.

23.40

Auto kääntyy kohti Savoa ja seuraavan päivän keikkapaikkaa. Laitamme Instagram-livelähetyksen pystyyn ja päädymme soittamaan pilapuheluita kavereillemme kymmenien katsojien seuratessa netin välityksellä.

3.12

Olen sängyssä jossain päin kotimaata. Avaan bändin Snapchatin ja luen viestin, jossa tyttö kertoo, että pystyi ensimmäisen kerran viikkoihin unohtamaan perheen vaikean tilanteen illan keikalla. Jumalalle kaikki on mahdollista.

Park7 Pohjois-Pohjanmaalla ja Savossa.

25.01. Liminka // riparikonsertti
26.01. Kuopio // Pappila-klubi