Keikkailua, räppiä ja valoa


Tänä keväänä useat artistit keikkailevat tiuhaan tahtiin ja on lupailtu uutta musiikkia. Suomalaisia hurmataan mustavalkoisilla nallekarhuilla. Mitä muuta on luvassa tälle keväälle?

Teksti Petra Mäenranta Kuva Unsplash, Jackson Ingraham

+ Päivät pitenevät koko ajan

21.12. olleesta talvipäivänseisauksesta alkanut päivien piteneminen tuntuu mukavalta. Kevätpäiväntasaus maaliskuun lopulla lähestyy koko ajan. Tällöin päivä ja yö ovat yhtä pitkiä. Lähde: wikipedia.org

± Lumi ja Pyry saapuivat Suomeen

Kiinasta Suomeen tulleet pandat Lumi ja Pyry hurmaavat suomalaisia. Isopandojen toivotaan lisääntyvän, sillä ne ovat osa tarhasuojeluohjelmaa. Toiveissa on, että pandapariskunnan poikaset eläisivät joskus vapaana Kiinassa. Lähde: aamulehti.fi

– Monta miljardia kiloa elektroniikkajätettä vuodessa

Elektroniikkajätteen määrän kasvun takana on sähkölaitteet halpuus ja niiden tiuha vaihtaminen. 44 miljardia kilogrammaa jätettä vastaa 4 500 Eiffelin tornia. Kaikesta elektroniikkajätteestä vain 20 prosenttia kierrätetään. Lähde: aamulehti.fi

Gospeluutiset:

 

Park 7 keikkailee ahkerasti keväällä

Viime vuonna ulkomailla läpimurtonsa tehneellä Park 7 -yhtyeellä tulee olemaan kiireinen kevät. Uusi Alku -tapahtumasta startannut keikkakevät pitää sisällään parisenkymmentä keikkaa. Jos Park 7:n musiikkia kiinnostaa lähteä kuuntelemaan, keikka-aikataulu löytyy puistolive.fi-sivulta.
Lähde: puistolive.fi

Mikaveliltä uutta musiikkia?

Mikaveli soitti pari uutta kappaletta aivan ensimmäistä kertaa Maata Näkyvissä -festareilla, ja Uusi Alku -tapahtumassa hän sanoi, että pian oltaisiin julkaisemassa jotain. Koska saamme kuulla heiltä uutta musiikkia? Jäämme kuulolle.
Lähde: Mikavelin Instagram (@mikaveli77)

SAVE kiertää pitkin Suomea

SAVE:n viime syksynä startannut Askeleen edellä -kiertue jatkuu tänä keväänä vielä useammalla keikalla. Saven voi nähdä keväällä muun muassa Kuopiossa, Mänttä-Vilppulassa sekä Helsingissä. Mikä keikkapaikoista tuntuisi sinulle sopivimmalta? Keikat löydät SAVE:n omasta Instagramista nimellä @saveband.
Lähde: save.band sekä SAVE:n Instagram (@saveband)

Ida Bois jää tauolle

Laulaja-lauluntekijä Ida Bois jää tammikuun puolenvälin jälkeen keikkatauolle keikkailtuaan viime vuoden ahkerasti. Hän sanoo keskittyvänsä muihin Jumalan antamiin hommiin ja lupaavansa ilmoittaa vielä joistakin keväällä olevista keikoista niiden varmistuessa. Ehkä pääset vielä kuulemaan häntä ennen taukoa.
Lähde: lupaus.net, idabois.fi, Ida Boisin Facebook-sivut

BigBlessiltä uusi albumi

Rap-kvartetti BigBless julkaisi joulukuussa heidän uuden, ensimmäisen levyn. Levyn nimi on Parempaa luvassa, ja se sisältää tähän mennessä kaikki Big Blessin kappaleet. Levyllä on muun muassa levyn nimikkokappale Parempaa luvassa sekä biisi Lähempänä. Löydät albumin myös Spotifystä!
Lähde: BigBlessin Instagram (@bigblessmusic)

Vainouutiset:

 

Nigeriassa murhattiin lukuisia kristittyjä

Kwaran osavaltion pääkaupungissa hyökättiin uudenvuodenaattona neljään kirkkoon jumalanpalveluksen aikana. Hyökkääjät tuhosivat myös rakennuksia ja esineistöä.
Ainakin 16 ihmistä sai surmansa World Watch Monitorin mukaan, sekä useat haavoittuivat Nigerian Ohumussa. Yli 50 ihmistä on kuollut. Presidentti Buhari tuomitsi iskut.
Lähde: opendoors.fi

Pakistanin jumalanpilkkalaki on ja pysyy

World Watch Monitor uutisoi Pakistanilla olevan maailman tiukin jumalanpilkkalaki. Ministeri Yosuf sanoo, että lain päämäärä on suojella kaikkia uskontoja. Kumminkin, kristittyjen ollessa 1,5% maan väestöstä, vuosina 1990–2014 käsitellyistä oikeustapauksista rikosnimikkeenä jumalanpilkka, neljännes syytetyistä oli kristittyjä.
Lähde: opendoors.fi

Vakavaa vainoa kokee aivan liian moni kristitty Aasiassa

Pohjois-Korea ja Afganistan ovat maailman vaarallisimmat maat kristitylle. Pelkkä epäilys kääntymyksestä riittää Afganistanissa siihen että henkilö voidaan tappaa. Kristittyjen vainojen voimakkuus on lisääntynyt erityisesti Aasiassa. Tällä hetkellä maailmassa joka kahdestoista kristitty on vakavasti vainottu.
Lähde: opendoors.fi83% amerikkalaisista pitää itseänsä kristittynä
Lähde: http://abcnews.go.com/