Kaunis kokoon katsomatta – Miten Milkasta tuli malli

Kaunis kokoon katsomatta - Miten Milkasta tuli malli

Nuotta-lehden numerossa 8/2014 tutustutaan fiksuun ja filmaattiseen Milkaan ja hänen ohdakkeiseen elämäntiehensä, jolta Jeesus on kutsunut hänet huomaansa. Yksi tänä päivänä Milkan elämään intoa ja energiaa tuovista asioista on hänen pin up -harrastuksensa, josta hän innostui useita vuosia sitten.

Milkan tarkoittamassa pin up -lookissa on kyse 50-luvun naisihanteesta tyyleineen ja kampauksineen. 

– Silloin naiset halusivat näyttää naisilta mekkoineen, kiharoineen ja punaisine huulineen. Esikuvina toimineet julkisuuden henkilötkin olivat tuolloin normaalipainoisia eivätkä langanlaihoja malleja.

Nykyään Milka on myös mukana pin-up.fi-mallitoimistossa hoitaen muun muassa muotinäytöksiä ja promootiotyötä. 

– Pin-up.fi on Suomen ainoa mallitoimisto, jonne ihmisiä ei valita ulkonaisin perustein. Mitoilla, painolla, vyötärönympäryksellä tai pituudella ei ole merkitystä. Väliä on hyvällä hengellä ja iloisella, hymyilevällä persoonalla, 155-senttinen Milka kertoo.  Mallitoimiston motto on “kauneus kuuluu kaikille”. Viesti siitä, että jokainen nainen on kaunis, onkin auttanut monia naisia löytämään kadotetun itsearvostuksensa ja olemaan sinut oman vartalonsa ja tyylinsä kanssa.  

– Aiemmin olen ollut enemmän sitä, mitä muut ovat halunneet. Nyt uskallan olla oma itseni, eikä arvostelu enää satuta niin kovin.

Tänä päivänä Milka haluaa olla rohkaisemassa muita naisia ja tyttöjä terveeseen minäkuvaan ja itsearvostukseen.  

– On syytä jättää omaan arvoonsa ihmiset, jotka eivät kohtele toisia kunnioittavasti. Emme voi myöskään alistaa ja vaatia muita pönkittämään omaa itsetuntoamme. On opittava rakastamaan itseään, jotta pysyy rakastamaan myös muita. Jumalalta saatu rakkaus puolestaan eheyttää sisintä ja luo elämäniloa. Sitä rakkautta haluan jakaa muillekin.

Lue Milkan koko haastattelu Nuotta-lehdestä!

Teksti: Mikael Elmolhoda, kuva: Anssi Viljakainen

Tilaa Nuotta itsellesi kätevästi tilauspalvelustamme!

Oman elämän supermalli haussa