Karkkilakko käy paastosta

Karkkilakko käy paastosta

Eilen vietettiin tuhkakeskiviikkoa, joka perinteisesti aloittaa pääsiäiseen liittyvän 40 päivää kestävän paastonajan. Yle kertoo nettisivuillaan, että perinteinen paasto on saanut rinnalleen uusia ilmenemismuotoja. Paastoamisen muodoiksi ehdotetaan muun muassa mediapaastoa tai karkkilakkoa.

Järvi-Kuopion kirkkoherra Reijo Leino kommentoi kristillistä paastoa näin: ”Toivon, ettei se [paasto] olisi niinkään suoritusta tai ansion tavoittelua vaan enemmänkin asennetta ja ihmisen mielentilaa ja rauhan hakemista. Kieltäytyminen ja pidättäytyminen ei ole niin tärkeää kuin se, mitä sen paikalle tulee.” Leino kertoo, että esimerkiksi karkkilakon avulla säästetyt rahat voi käyttää heikommassa asemassa olevien hyväksi. Elämäntahdin rauhallistuessa ihmisellä on myös aikaa miettiä elämän arvoja ja perusasioita.

Aamulehti puolestaan uutisoi ekopaasto-kampanjasta, joka rohkaisee ihmisiä vähentämään päästöjä ja tekemään arjessa ekologisia päätöksiä. Ekopaastoa vietetään nyt kolmatta kertaa.

Lähteet: Yle, Aamulehti

Kuva: www.sxc.hu/vancity197

Kommentti

Paastosimmepa millä tavalla tahansa, on hyvä muistaa Jeesuksen Raamatussa esittämät sanat:

Matt. 6:16-18 Kun paastoatte, älkää onko synkän näköisiä niin kuin tekopyhät. He muuttavat muotonsa surkeaksi, jotta kaikki varmasti huomaisivat heidän paastoavan. Totisesti: he ovat jo palkkansa saaneet. Kun sinä paastoat, voitele hiuksesi ja pese kasvosi. Silloin sinun paastoasi eivät näe ihmiset, vaan Isäsi, joka on salassa. Isäsi, joka näkee myös sen, mikä on salassa, palkitsee sinut.