Kansanlähetyspäivät sujuivat lupsakkaassa tunnelmassa

Kansanlähetyspäivät sujuivat lupsakkaassa tunnelmassa

Viime viikonloppuna pidetyillä Kansanlähetyspäivillä Pieksämäellä vieraili noin 6.000 henkeä. Viikonlopun tunnelma oli savolaisittain lupsakka.

Suurin yksittäinen tapahtuma oli lauantain missioilta, jossa kuulijoita oli 1700. Tilaisuuden jälkeen noin 60 koulutettua sielunhoitajaa, järjestön ja seurakunnan työntekijää antoi sielunhoitoa sitä toivoville.

– Rukouspalvelu kesti kolmisen tuntia tilaisuuden ohjelmaosuuden jälkeen. Sielunhoidon tarve on valtavan suuri. Ihmisillä haluavat jakaa murheitaan ja saada esirukousta, evankelista Matti Kari kertoo.

Kansanlähetyspäivät Pieksämäellä huipentuivat sunnuntaina Valon lähettiläät –juhlaan, missä Kuopion piispa Jari Jolkkosen siunasi kuusi uutta lähetystyöntekijää tehtäviinsä ja yksitoista lähetystyöntekijää uudelle työkaudelle. Sekä piispa Jari Jolkkonen että lähetysjohtaja Mika Tuovinen jakoivat puheissaan yhteisen huolen suomalaisten vieraantumisesta kristillisistä arvoista. Molemmat muistuttivat evankelioimistyön merkityksestä tämän kehityssuunnan katkaisemiseksi.

Juhlilla oli sekä vakiokävijöitä että ensikertalaisia Helsinkiä ja Pohjois-Suomea myöten. Eniten kiitosta ohjelmassa sai raamattuopetus, jota kehuivat nuoret aikuiset ja vanhemmat ihmiset kirkkokuntaan katsomatta. Evankelis-luterilaisen kirkon jäsenten lisäksi mukana oli väkeä myös vapaista suunnista sekä kuulijoina että käytännön vastuunkantajina.


Teksti: Suomen Ev.Lut Kansanlähetys

 Kuva: Pallo yli verkon. Lyöntivuorossa Kansanlähetyksen nuorisotyön aluekoordinaattori Mika Falk. Philippe Gueissaz