Evankelista Kalevi Lehtinen on lähtenyt Taivaan kotiin

Evankelista Kalevi Lehtinen on lähtenyt Taivaan kotiin

Pastori ja evankelista Kalevi Lehtinen on menehtynyt eilen aamulla, 17.7.2011 Saksan Kandernissa. missä hän kaksi päivää aikaisemmin kaatui juoksulenkillään. Lehtinen oli kuollessaan 75-vuotias. Häntä jäävät suremaan paitsi tuhannet suomalaiset uskovat, myös hänen Leena-vaimonsa.

Kalevi Lehtinen oli yksi Suomen tunnetuimmista evankelistoista. Hän valmistui papiksi vuonna 1964 ja työnskenteli alun perin erityisesti nuorten parissa: nuorisopastorina ja nuorisoevankelistana.

Vuonna 1972 Lehtinen siirtyi Saksaan Campus Crusade for Christin työntekijäksi ja eteni lopulta järjestön Euroopan työn johtajaksi. Lehtinen kuitenkin palasi kenttäevankelistan  työhön, kun Amerikan tunnetuin evankelista Billy Graham vieraili Suomessa ja testamenttasi tehtävänsä hänelle. Loppuelämänsä Kalevi Lehtinen toimi evankelistana erityisesti Suomessa, kiertänen erilaisia tapahtumia ja kokouksia yli seurakuntarajojen.

Viimeisinä vuosina Lehtinen panosti selkeimmin uuden sukupolven koulutukseen. Hän halusi nähdä evankeliumin leviävän heidän kauttansa. Noin kaksi viikkoa sitten hän julisti Seinäjoen kansanlähetyspäivillä ja monet kuuntelijat antoivat elämänsä Jeesukselle. Tämä oli hänen viimeisempiä evankeliointitilaisuuksiaan.

Kalevi Lehtinen kuljetti kunnioitettavasti evankeliumin viestikapulaa. Nyt on meidän aikamme ottaa se vastaan ja jatkaa työtä, jonka hän aloitti.

Kalevi Lehtinen: Valloitetaan maailma evankeliumilla