Kaksoistutkinto pakettiin Jumalan avulla


Julia Pusa päätti suorittaa kaksoistutkinnon. Tie ei ole ollut helppo, ja uskokin on horjunut.

Teksti Jemina Yli-Lankoski | Kuva Unsplash/Olivia Snow & Julian oma albumi

 

Julia Pusa, 18, valitsi opiskeltavaksi sosiaali- ja terveysalan kaksoistutkintona, vaikka ala ei ole aina ollut itsestäänselvyys.

— Se oli oikeestaan aika ex tempore silloin kun hain, Julia kertoo. Opintojen aloittaminen uudessa koulussa jännitti vähän, mutta alusta asti tuntui siltä, että tulisin selviämään.

Jotkut myös epäilivät sitä, mahtaako nuori nainen selviytyä opinnoistaan, sillä opiskelussa, etenkin kaksoistutkinnolla, on paljon töitä. Pääosin ihmiset ovat tukeneet Juliaa, mistä hän on kiitollinen. Ala on tuntunut omalta, ja opinnot Tampereella Tredussa ovat nyt vihdoinkin ohi.

”Kun opinnot ovat tuntuneet mahdottomilta, Jumala on kääntänyt ne mahdollisiksi”

— Opiskelu on toisinaan ollut rankkaa ja turhauttavaa. Välillä on jopa tuntunut siltä, ettei hän valmistu koskaan, vaan tulen olemaan loppuelämän samassa koulussa. Silloin rukous on auttanut ja olen nähnyt konkreettisesti, miten Jumala auttaa.


Kiitollinen Jumalalle ja gospelille


Jumala, seurakuntayhteys ja rukous on auttanut Juliaa selviytymään opinnoistaan, jotka ovat olleet ajoittain rankkojakin.

— Jos en ole itse kyennyt rukoilemaan, olen pyytänyt kavereita rukoilemaan puolestani. Silloin, kun opinnot ovat tuntuneet mahdottomilta, Jumala on kääntänyt ne mahdollisiksi. Seurakunnasta on ollut valtavasti tukea ja lohtua, ja seurakunnassa käyvätkin myös Julian puolesta rukoilleet kaverit. Ystävien tuki ja rukousapu ovat olleet Julialle tärkeitä. Samoin gospelmusiikki on auttanut Juliaa jaksamaan.

”Olen pyytänyt kavereita rukoilemaan puolestani”

— Tärkeitä bändejä on monia, mutta erityisen tärkeitä ovat Park 7 ja Twelve24.

Julia on käynyt enemmän Park 7:n keikoilla, mutta siitä huolimatta hän kokee molemmat bändit yhtä tärkeiksi. Musiikin lisäksi myös bändien jäsenet ovat tsempanneet Juliaa todella paljon eteenpäin, mistä hän on iloinen.

— En voi olla muuta kuin kiitollinen Jumalalle näiden bändien musiikista ja sanomasta.


Voittajana maalissa

Vaikka rukous, seurakunta ja gospelmusiikki ovatkin auttaneet Juliaa opinnoissa paljon, hän kertoo, että myös Raamattu on auttanut vaikeina hetkinä. Jesajan kirjan luvussa 41 jakeessa 10 sanotaan ”Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi! Älä arkana pälyile ympärillesi – minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vakaalla, lujalla kädelläni.”

— Se raamatunkohdan antoi erityisesti voimaa, tukea ja lohtuakin vaikeina hetkinä.

”Olen tiennyt, että Jumala auttaa”

Myös Johanneksen evankeliumin jae 16:33 on Julialle tärkeä. Tukea kaksoistutkinnon suorittamiseen Julia onkin tarvinnut. Sitä hän on onnekseen myös saanut, ja kiittää Jumalaa siitä. Vaikka usko on horjunut, on rukous kantanut. Nyt Julia voi kuitenkin olla hyvillä mielin, opintojen suhteen hän on nyt voittajana maalissa.

— Tuntuu aivan sairaan siistiltä olla finaalissa opintojen kanssa!

Julia rohkaisee seuraamaan sitä tietä, jonka Jumala antaa käveltäväksi. Kaksoistutkinto tai muut elämän haasteet saattavat tuntua mahdottomilta, mutta Jumalalle mikään ei ole mahdotonta.