Kaksi tapaa rakastaa


New York on kaupunki, jota voi rakastaa väärällä ja oikealla tavalla.

Teksti Eemil Kulju | Kuva Mikael Mäki-Soini

Olin paikallisessa parturissa ja keskustelun lomassa kysyin parturilta, miksi hän muutti New Yorkiin: mikä hänet on tänne vetänyt. Vastaus oli nopea ja mielestäni jopa ihailtavan rehellinen: ”money”. Rakkaus rahaan on edelleen suuri ja mitä kaikkea se saakaan ihmiset tekemään. Pettämään luottamuksen tai kenties unohtamaan moraalin? No, ainakin se saa muuttamaan New Yorkiin.

Olemme ystäväni kanssa kaksi kuukautta vapaaehtois- ja lyhytaikais-lähetystyössä New Yorkissa. Nyt reissu on puolivälissä. Aika täällä on ollut kasvattavaa. Olemme saaneet palvella paikallista kirkkoa erilaisissa tarpeissa, kuten koulussa avustaen, varastotiloja uudistaen ja rumpujakin olen päässyt soittamaan yhteisissä kokouksissa.

Kaupunki on omalla tavallaan puoleensa vetävä. Televisioruudut ovat isompia, palkat ovat suurempia, eikä kaupunki koskaan nuku. Yksi asia, jonka olen kuitenkin ymmärtänyt täällä ollessani on, että ihmiset ovat täällä aivan yhtä armon tarpeessa kuin Sodankylässäkin. Moni juoksee dollarin kuvat silmissä kohti kadotusta, eikä edes ymmärrä sitä. Kun Jumalan sanan avulla saa ymmärtää, mikä on kaupungin todellinen tila, sitä kohtaan syntyy aivan uudenlainen huoli. Sitä kohtaan syntyy aivan uudenlainen rakkaus.
Kirjoittaja on 20-vuotias miehenalku Vammalasta, joka on tällä hetkellä kaksi kuukautta New Yorkissa vapaaehtoishommissa paikallisessa luterilaisessa kirkossa (OSNY – Our Savior New York)

 

Lemppari

Uskon ABC- Ruut

Ruut on moabilainen nainen, jonka mies Mahlon oli kuollut. Hän on kiintynyt anoppiinsa Noomiin, ja yhdessä he lähtevät Betlehemiin elonkorjuuseen. Peltotöissä Ruut tapaa Boaksen, jota Ruut lähestyy anoppinsa neuvosta. Boas ottaa Ruutin vaimokseen, ja he saavat pojan, Obedin. Obed tulee olemaan Daavidin isoisä. (Ruut 1:22- 4:11)

Totta vai tarua- Opetuslapset varastivat Jeesuksen ruumiin haudasta?

Tarua. Ruumista ei varastettu, sillä Jeesus nousi kuolleista kolmantena päivänä mennäkseen taivaaseen Isän luokse.
Kolme naista matkasi haudalle voidellakseen Jeesuksen ruumiin. Matkalla he pohtivat kuka voisi siirtää kiven haudalta. Perillä hauta olikin auki ja tyhjä. Opetuslasten väitettiin varastaneen Jeesuksen ruumis, sillä yhdessä he olisivat voineet siirtää suuren kiven haudan suulta ja siten varastaneet ruumiin. Haudalla enkeli kuitenkin kertoo naisille Jeesuksen menneen taivaaseen Isän luo (Matt. 28:1 -8.)

Lempijae

Ada Hänninen, 20

Ei kuolema tai elämä, ei enkelit ei henkivallat, ei nykyinen ei tuleva, ei voimat, korkeus, syvyys, ei mikään luotu voi erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa, Herrassamme (Room. 8:38-39).

Jumala rakastaa meitä, mikään ei vie rakkautta ellei me itse työnnetä Isää luotamme.