Kaksi räppäriä, kaksi tarinaa, yhdet Maata näkyvissä -festarit


Maata näkyvissä -festareilla esiintyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi uutta räppäriä. Oletko kuullut näistä kahdesta räppäristä, jotka kantavat nimiä Jellona ja Armonskandaali?

Teksti Venla Karvinen

Armonskandaali

Kuva Armonskandaali promo
Armonskandaali, 18, on uudehko räppärilupaus gospelrintamalla. Hän on ollut koko ikänsä uskossa ja kokee että Jumala on aina ollut mukana musiikintekoprosessissa.
– Joskus sitä alkoi miettiä näitä juttuja, että mikä on oikeesti totta. Jossain vaiheessa sitten löysi sen, että tää on se mitä mä haluun tehdä, eikä se ollu yhtään epäselvää. Toki välillä oli huonompia aikoja, mutta sitten jossain vaiheessa huomaa sen, että tässä ollaan täysillä mukana, hän kertoo.

Musiikki on kasvattanut nuorta miestä uskossa. Kun tehdään musiikkia, sitä tehdään sillä asenteella mikä itsellä on.

– Kun kirjottaa biisejä, niin monesti huomaa, kuinka Jumala siinäkin puhuu.

”Ehkä joku tulee viel uskoon sen kautta.”

Mistä kaikki alkoi?

-Kaikki alkoi kaverin huoneesta. Alettiin kaverin kanssa harrastuksena tehdä musiikkia. Opeteltiin eri kappaleita ulkoa ja jostain tuli se ajatus, että pitäisi tehdä jotain omaa. Siitä se lähti, Armonskandaali kertoo.

Musiikki on antanut Armonskandaalille paljon iloa elämään, hän on päässyt pois kliseisestä suomalaisen miehen ulkokuoresta ja kasvanut musiikin avulla elämässä. Tärkeimmäksi koko prosessissa hän näkee vaivan näkemisen.

– Musiikin teko on tosi terapeuttista, kun saa tekstissä tuoda esille sitä pohdintaa, mitä käy läpi elämän. Ja saa jakaa sitä muillekin ja vaikuttaa muidenkin elämään. Ehkä joku tulee vielä uskoon sen kautta, hän kertoo.

Kokemuksien kautta

Armonskandaali näkee tulevaisuutensa valoisana. Haetaan koko ajan jotain uutta ja tehdään sellaista musiikkia mistä itse ja muut ihmiset pitävät.

– Kyllä mä näen itseni tulevaisuudessa gospelräpin kovana artistina, on kovia odotuksia ja vielä kovempia unelmia. Täs on tulossa paljon isoja juttuja, kyllä mä näen musiikin aika isona osana elämää, hän kertoo.

Elämässään Armonskandaali tahtoo jakaa ihmisille kokemuksia, joita hänellä itsellään on ollut, ja auttaa heitä sen kautta.

– Haluan antaa muille ihmisille mahdollisimman paljon ja elää täysillä Jumalalle koko mun elämän. Tää on sitä mitä Jumala on suunnitellut mulle, ja tätä mä haluun tehdä.

Infoboksi
Armonskandaali
Ikä: 18
Instagram: @armonskandaali
Kumpi tuli ensin, muna vai kana?: Kana, koska Jumala loi kaikki eläimet eka, nii ei se luonu munaa koska ei sitä ois voinut kukaan hautoa.

Lue myös jutun toinen puolisko Jellonasta Nuotta.com:ssa!