Kaksi räppäriä, kaksi tarinaa, yhdet Maata näkyvissä -festarit


Maata näkyvissä -festareilla esiintyy tänä vuonna ensimmäistä kertaa kaksi uutta räppäriä. Oletko kuullut näistä kahdesta räppäristä jotka kantavat nimiä Jellona ja Armonskandaali?

Teksti Venla Karvinen

Jellona

Kuva Jellona Promo
Jellona, 19, julkaisi ensimmäisen singlensä vuosi sitten syksyllä. Tänä vuonna hän esiintyy ensimmäistä kertaa Maata näkyvissä -festareilla, mutta mistä nuoren räppärin tarina sai alkunsa?
-Juuret musiikkiin juontaa ihan lapsuuteen. Perhe on aina ollut musikaalinen, isä on tehnyt musiikkia, oma bändi ja sisko on myös soittanut soittimia. Isä on ollut esikuvana musiikin tekemisessä, Jellona kertoo.

Aluksi räppärinuorukainen soitti pitkään rumpuja, mutta vähitellen rumpujen soitto vaihtui räppiin ja tuli fiilis, että täytyisi jotain saada aikaan. Niin syntyi nimi Jellona ja saatiin aikaan ensimmäisen sinkun julkaisu.

”Ei tähän pystyis omissa voimissa”

Musiikkiura on kasvattanut, niin ihmisenä kuin uskossakin

Uskossa Jellona on ollut lapsesta asti. Usko on ollut läsnä koko perheessä ja se on kulkenut koko elämän ajan mukana.  Lapsena isä ja äiti ovat opettaneet ja lukeneet lasten Raamattua, mutta riparin aikana ja sen jälkeen alkoi kaikki aueta oikealla tavalla.

-Ihmisenä olen musiikkiuran aikana oppinut aika paljon. Asennetta on tullut lisää, lava on tuttu eikä esiintyminen enää jännitä. Ennen olin vähän arka. On tullut aika paljon muutosta, Jellona kertoo.

Uskon kannalta musiikkiura on tuonut enemmän luottoa ja varmuutta et asiat varmasti järjestyy. Rukousvastauksia on tullut paljon.

– Ei tähän pystyisI omin voimin, Jellona naurahtaa

”Tulevaisuudessa haluan olla silti sama Jellona kuin nyt”

Tulevaisuuden artistina Jellona näkee kehityksen aikana – uusia näkökulmia ja jotain erilaista on luvassa. Musiikin Jellona kokee olevan oma tehtävänsä tässä maailmassa, sitä kautta hän saa omalla tavallaan viedä sanomaa eteenpäin.

– Mulla on varmaan joku kehityspakkomielle, kyllä mä silti pyrin kaiken pitää omana. Mä tykkään tehdä musiikkia omalla tavallani, teen sen niin, mikä hyvältä tuntuu.

Jellonaan kolahti räppi joskus nuorena. Se on ollut hänelle selkeä genre, mutta hän tekee sitä ihan omalla tavallaan.

– Mun musassa on ehkä vähän pop-vivahteita ja se tekee musasta omanlaistaan. Kovan luokan rap-kulttuuri ja räppärin imago ei oo mun juttu.

Infoboksi:
Jellona
Ikä: 19
Nettiosoite: http://jellona.weebly.com/
Instagram: @jellonaoffical
Kumpi tuli ensin, muna vai kana?: Kana, koska en mä usko että hevosen varsatkaa ois tullut jostain mustasta aukosta silleen plompsahtaen. Ja kun ihminenkin tuli aikuisena maailmaan niin se olisi aika loogista.