Kahvinkeittoa ja kohtaamista


Ihmeellinen viikko tavoittaa vuosittain avoimilla tilaisuuksillaan satoja ihmisiä. Valtteri Tikkakoski on yksi Helsingin tapahtuman vapaaehtoistyöntekijöistä.

Teksti Bertha Simojoki | Kuva Valtterin albumi ja Unsplash/ Javier Molina

Ihmeellinen viikko on neljä vuotta sitten ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma, jonka ajatuksena on kutsua uusia ihmisiä mukaan Sleyn toimintaan. Tapahtuman käytännön asiat järjestetään talkoohengellä muutaman kymmenen nuoren voimin. Yksi näistä puuhanuorista on teologian opiskelija Valtteri Tikkakoski.

Nuori mies on ollut mukana jo muutamana vuonna. – Olen auttanut etenkin Narinkkatorin konsertin järjestelyissä: esitteiden jakamisessa, kahvinkeitossa ja ihmisten kohtaamisessa. Yhtenä vuonna oli niin tuulista, että viiden ihmisen piti roikkua kahviteltan nurkissa kiinni, ettei koko komeus olisi kaatunut, Tikkakoski naurahtaa. Suurin osa tapahtumassa mukana olevista järjestäjistä on vapaaehtoistyöntekijöitä jotka haluavat antaa omaa aikaansa ja osaamistaan tapahtuman järjestelyihin.

Oikealla asenteella

Ihmeellisen viikon järjestämisen haasteet ovat käytännönläheisiä. – Esimerkiksi järkyttävän huono keli vaikeuttaa ulkotilaisuuksien järjestelyjä. Kun kaikki ei mene niinkuin Strömsössä, kannattaa talkoiluun varautua oikealla asenteella, vähän pilke silmäkulmassa, Tikkakoski miettii. Helsingin ydinkeskustassa soiva gospel on ainutlaatuinen ja epätavallinenkin tilanne, joka näkyy esitteiden jakajalle: – Vaikka monia ei kiinnosta, täytyy olla liikkeellä sillä meiningillä, että on kaikille silti ystävällinen.

– Vielä löytyy sellaisia ihmisiä, jotka eivät ole kristillisestä uskosta kuulleet sekä niitä, jotka eivät ole löytäneet itselleen seurakuntaa, joten tarvetta tällaiselle tapahtumalle löytyy, sanoo Tikkakoski.

“Vielä löytyy niitä, jotka eivät ole kristillisestä uskosta kuulleet sekä niitä, jotka eivät ole löytäneet itselleen seurakuntaa.”

Keskellä Helsinkiä

Valtteri Tikkakoski odottaa Ihmeelliseltä viikolta etenkin toritapahtumaa. Tänä vuonna Narinkkatorille, Kampin kylkeen pystytetylle lavalle kiipeävät Juhani, GFM ja Samuli Luomaranta. – Se on sellainen, mikä varmasti jännittää myös eniten. Siinä ollaan niin näkyvällä paikalla ehkä vähän vieraamman työmuodon kanssa, mies avaa.

Ihmeellisen viikon tilaisuuksiin on vapaa pääsy, ja niihin voi osallistua matalalla kynnyksellä joko kuulijana tai talkoolaisena. – Toivon ja rukoilen, että musiikki ja puheet saisivat koskettaa helsinkiläisiä. Silloin tekemällämme työllä on merkitys, Tikkakoski summaa loppuun.

Mikä? Ihmeellisellä viikolla on ohjelmaa viikon ajan ympäri Helsinkiä, tarkoituksena on kutsua mahdollisimman moni mukaan seurakuntaan!
Missä? Helsingissä ja Tampereella
Milloin? Helsingissä 20.-22.4.18 Tampereella 11.-15.4.18