Kadonnut paratiisi ja hylätty totuus


Paratiisin henkeäsalpaavan kaunis luonto. Itsekkyydestään kärsivä ihmiskunta. Löytääksemme kadotetun toivon meidän on ymmärrettävä menneisyytemme.

Teksti Lassi Peltomaa | Kuva Genesis: Paradise Lost promo   

Vaikka tieteen nousu 1600-luvulla pohjasi Raamattuun, ei Jumalaa tai Raamattua enää haluta mukaan tieteelliseen keskusteluun. Kaiken alkuperällekin on etsittävä luonnollista selitystä. Mutta mikä on oikein muuttunut 1600-luvun jälkeen?

Ymmärtääksemme maailman menoa meidän on matkattava kaiken alkuun: pimeyteen. Pimeys ei kuitenkaan pysy kauaa: Jumala sanoo “tulkoon valkeus” ja valkeus tulee. Jumala myös erottaa valon pimeydestä ja luo päivän. Näin alkaa kuuden päivän voimannäytös.
Tänä päivänä monet kristityt tulkitsevat Raamatun luomiskertomusta niin, että puhuttaessa päivistä tarkoitetaan miljoonien vuosien aikana tapahtunutta kehitystä. Moni Raamattuun Jumalan sanana uskova kristitty pystyy samaan aikaan uskomaan vallalla olevan käsityksen maailman synnystä.

Genesis-elokuvassa esiintyvät tiedemiehet ja puhujat perustelevat toista kantaa: maailma näyttää heidän mukaansa nuoremmalta, kuin meille on opetettu.

”Voisiko Raamattu siis olla oikeassa ilman mitään kompromisseja?”

Kaunis maailma

Jumala tekee kaksi valoa: auringon hallitsemaan päivää ja pienen kuun hallitsemaan yötä. Nuori, kraateriton kuu on kaunis näky heijastaessaan auringonvaloa. Maa nousee esiin ja tuottaa kaikkea kasvillisuutta, meret vilisevät kaloja ja linnut lentävät taivaalla. Näin Jumala luo kaikki lukuisat eläimet. Mukaan luettuna pussieläimet, dinosaurukset ja kissaeläimet.

”Luominen huipentuu ehdottomasti kuitenkin ihmiseen.”

Luominen huipentuu ehdottomasti kuitenkin ihmiseen. Tänä päivänä ajatus ihmisestä luomakunnan kruununa on kulttuurillemme vieras. Ihmistä pidetään apinan serkkuna: 99 prosenttisesti apinana. Yhdennäköisyys on kuitenkin vähentynyt tutkimuksen myötä ja 1 prosentti geneettistä eroa on enemmän, kuin monet käsittävät.

Jumala luo maailman kauniiksi ja ihmiset – miehen ja naisen – upeiksi ja onnellisiksi. Kunpa tarina päättyisi tähän, mutta me tiedämme, ettei päättynyt. Vaikka elokuvassa käytetty 3D-animaatio päättyykin onnellisiin kuviin ensimmäisestä ihmisparista, heidän happily ever afterinsa kulkee kohti tuhoaan.

”Kuolemaakin kamalampi on toinen kuolema, jota kohti lukemattomat ihmiset ovat matkalla.”

Kirottu maailma

Ihminen rikkoi Jumalan tahtoa vastaan. Synti sai vallan ja teki pohjattoman kuilun ihmisen ja Jumalan välille. Kuolema – niin ihmisten, kuin eläintenkin – tuli maailmaan, mutta kuolemaakin kamalampi on toinen kuolema, jota kohti lukemattomat ihmiset ovat matkalla. Yksikään kuolevainen ei voi enää korjata tilannetta.

Mutta “mikä ihmiselle on mahdotonta, on Jumalalle mahdollista”. Synnin palkka on kuolema. Koko maailman synti vaatii sovituksekseen Jumalan kuoleman. Elokuva päättyy sekä surun että toivon nuotteihin. “Sillä lapsi on syntynyt meille, poika on annettu meille. Hän kantaa valtaa harteillaan, hänen nimensä on Ihmeellinen Neuvontuoja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhan Ruhtinas.” (Jes. 9:6)

Tulee selväksi, ettei elokuvaa olisi tehty, ellei tämä sanoma olisi sen keskiössä. Meillä on toivo, ettei meidän ikinä tarvitse joutua lopullisesti eroon Hänestä, joka loi meidät ja sen ihmeellisen maailman, johon Genesis: Paradise Lost kurkistaa.

Elokuvan ovat toteuttaneet Creation Today, Resurrection Pictures, Kingdomworks Studios ja Sevenfold Films

Elokuva on rahoitettu IndieGogo-kampanjan ja yksittäisten lahjoitusten kautta.

Elokuva: Genesis: Paradise Lost
(Nimi suomeksi: Genesis: Kadotettu Paratiisi

Tuottaja
Eric Hovind

Ohjaus
Ralph Strean

Esiintyjät
Voddie Baucham Jr. (Juontaja)
Bodie Hodge
Danny Faulkner
Georgia Purdom