Jumalakin lepäsi, niin saamme mekin


Teksti Samuli Luomaranta

Tämän maailman keskellä Jeesuksen armo ja lupaukset ovat ihmeellisiä asioita. Jeesus sanoo: ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon” (Matt.  11:29)

Kotiavaimet ovat hukassa, puhelinta ei löydy mistään ja oon nyt jo myöhässä. Yöllä on tullut 20cm lunta. Lämmitysjohtoa ei edellisenä päivänä löytynyt – auto ei käynnisty. Töihin pitäisi päästä… Tehtävälista tälle päivälle on niin pitkä, ettei se mahtunut kunnolla reppuun.  Hommia on saman verran kuin lunta taloyhtiömme pihalla. Kukaan ei ole tehnyt lumitöitä. Kenelläkään ei ole aikaa. Univelkaa on saman verran kuin rahahuolia ja muita arkisia murheita – eli järjettömästi. Pakkasta on ainakin 10 astetta. Hanskat on hukassa.

Ovatko sinun aamusi tällaisia? Onko sinun elämäsi tällaista? Milloin elämästä tuli yhtä taistelua ja pärjäämistä? 

 

Me väitämme, että pakko vaan jaksaa – levätä ei ehdi. Eihän se niin voi olla.

 

Luulen, että Taivaan Isä ei luonut meitä tänne taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Velvollisuudet, koulu ja työt on hoidettavat – tottakai! Mutta muistatko levätä myös? Kun Jumala loi maailman, kerrotaan, että seitsemäntenä päivänä Jumala lepäsi. Siis Jumala LEPÄSI! Ja me väitämme, että pakko vaan jaksaa – levätä ei ehdi. Eihän se niin voi olla.

Jos elämässäsi ei ole aikaa levätä, jotain on pielessä. Tee elämällesi aikatauluremontti, jos vapaa-aikaa ei ole tarpeeksi. Mutta ennen kaikkea uskonelämässä: siinä ei ole mitään painetta, suorittamista tai pusertamista. Saat vain olla! Jeesus on tehnyt kaiken puolestasi, kun kantoi syntisi ristille. Saat olla ja levätä Hänen armollisilla käsillä.

Ja kerran Hän kantaa sinut iankaikkiseen lepoon: Se, joka pääsee levon maahan, saa levätä kaikkien töidensä jälkeen niin kuin Jumalakin työnsä tehtyään (Hepr. 4:10)

 

Kirjoittaja on Sleyn nuorisotyönohjaaja, joka järjestää nuorteniltoja, tapahtumia ja leirejä ympäri Suomea.