Jumala on uskomuksia suurempi


Virossa on paljon kaikenlaisia uskomuksia, jotka osittain myös sekoittuvat kristinuskoon. Kaikkivaltias Jumala on kuitenkin voittanut maailman ja tekee työtään lakkaamatta.

Teksti Tuulia Taipale | Kuvat Anna Ihalainen ja Tuulia Taipale

Kirjoittaja opiskelee Kansanlähetysopiston kansainvälisyyslinjalla ja on viiden kuukauden ulkomaanharjoittelussa Virossa.

 

Hääräilen seurakunnan tilassa valmistellen tulevaa iltaa. Raamattupiiri alkaa pian ja keittiössä on vielä pieniä töitä tehtävänä. Lasken laukkuni hetkeksi lattialle, ja lähellä istuva nainen katsahtaa minuun säikähtyneesti. Hän sanoo minulle jotain viroksi, ja vieressä oleva lähetystyöntekijä selittää minulle: ”Täällä on sellainen uskomus, että jos laukun laskee lattialle, niin rahat katoavat.”

Virossa monet ihmiset ovat taikauskoisia. Osittain taikausko sekoittuu myös kristinuskoon. Kouluissa ei opeteta uskontoa, ja joskus näyttää siltä, että kukin uskokoon mihin tai mitä itse haluaa. Uskomukset sitovat ihmisiä, ja pahimmillaan ne saattavat merkittävästi vaikuttaa heidän jokapäiväiseen elämäänsä.

 

”Jumala voi vapauttaa ihmisen kaikista synnin aiheuttamista kahleista ja kutsuu seuraamaan.”

 

Jumalan lapsina uskomme perustuu Raamattuun. Se on Jumalan sanaa ja siksi täysin luotettava. Jumala voi vapauttaa ihmisen kaikista synnin aiheuttamista kahleista ja kutsuu seuraamaan. Saamme turvautua Häneen kaikessa. Toivoisin, että myös täällä Virossa ihmiset oppisivat tuntemaan Jeesuksen henkilökohtaisena Vapahtajanaan.

Täällä ollessani olen saanut huomata, miten hyvin Jumala pitää huolta omistaan. Yleisesti kaikkiin ongelmiin on löytynyt ratkaisu ajallaan, kun Jumala johdattaa. Saan olla mukana aloittamassa Lasnamäellä viikoittaista toimintaa nuorille ja pitää pyhäkoulua Kuusalussa työparini kanssa. Kaiken keskellä saan luottaa Jumalan ohjaukseen:

”Minä opetan sinua ja osoitan sinulle tien, jota sinun tulee vaeltaa; minä neuvon sinua, minun silmäni sinua vartioitsee.” ‭Ps. ‭32:8‬

 

Tuulia Taipale