Juhlavuosia ja uusia tuulia


Tänä keväänä musiikin ystäville on luvassa juhlakonsertteja ja -kiertueita Suomi 100v-juhlavuoden kunniaksi.
Teksti Salla Kuva | Kuvat Ida Boisin ja Juha Tapion promokuvat

Exitiltä juhlalevy ensi syksynä

Exit-yhtye aikoo juhlistaa syksyllä 30 vuoden taivaltaan juhlalevyllä. Exit julkaisee myöskin syksyllä jälkimmäisen osan viime vuoden marraskuussa julkaistusta laulukirjastaan, joka pitää sisällään lähes 200 yhtyeen kappaletta. Yhtye viettää suurimman osan keväästä keikkatauolla valmistautuessa syksyiseen 30 vuotta askeleita -juhlakiertueeseensa. Kevään ainoa konsertti on 20.5 Turun kirkkopäivillä.

Lähde: lupaus.net

Ida Boisilta uusi levy huhtikuussa

Laulaja-lauluntekijä-tuottaja Ida Bois tulee julkaisemaan uuden levyn huhtikuussa. Bois viimeistelee parhaillaan kolmatta pitkäsoittoaan. Uuden levyn tulee kustantamaan Boisin oma White Light Music -levy-yhtiö. Levyä pääset fiilistelemään jo julkaistujen biisien Ja niin (feat. Maria Lappi) ja Hylätty maa tahdissa.

468x60v2

Lähde: lupaus.net

 

CLOUD 2017 toukokuussa Turun Logomossa

CLOUD on kristillisen elektronisen musiikin tapahtuma nuorille ja aikuisille. Tapahtuma järjestetään lauantaina 20.5.2017 Turun Logomossa ensimmäistä kertaa ikinä. Esiintymässä nähdään mm. Audile, Valentine, Spark & Shade ja Alex Swartz. Tapahtumaa voit seurata sosiaalisesta mediasta hashtagilla #Cloud2017

Lähde: cloudfestival.fi

Kristittyjen vainot lisääntyneet huolestuttavasti

World Watch List 2017 -raportin mukaan n. 350 milj. kristittyä kokee vainoa uskonsa vuoksi. Noin 215 milj. kärsii vakavasta vainosta. Listauksen 50 maassa kristittyjen kokema vaino lisääntyi hieman viime vuodesta. Pohjois-Korea esiintyi listan ykkösenä myös tänä vuonna. Eniten viime vuosista vainot ovat lisääntyneet Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa.

Lähde: seurakuntalainen.fi

 

Myanmarissa yli 50 000 joutunut jättämään kotinsa

Myanmarin armeija on tehostanut hyökkäyksiään etnisen Kachinin kristittyjä vastaan yrittäessään ristää sen maita Myanmarin pohjoisosissa. Armeijan ja etnisen separatistijärjestön väliset taistelut ovat ajaneet yli 50 000 ihmistä pakenemaan Kiinan raja-alueille ja Shanin osavaltioon. Taistelut alkoivat viime marraskuussa.

 

Kaamea välikohtaus Ugandassa

Arviolta 80 uskovaa oli kokoontunut rukoilemaan tammikuun 15. päivänä kun noin 90 paikallisen  muslimin joukko hyökkäsi kirkkoon huutaen ”Pastori pois!” raivoissaan siitä, että muslimeja oli kääntynyt kristinuskoon. Pastori ja 8 muuta ovat kateissa välikohtauksen jäljiltä. Monia pahoinpideltiin ja 15 naista raiskattiin.

Juha Tapio täyttää keikkasalit tänä keväänä

Juha Tapion Kaunis Ihminen-konsertti myytiin aivan hetkessä täyteen, mutta ei huolta sillä luvassa on lisäkonsertti! Lisäkonsertti pidetään Helsingin Savoy-teatterissa sunnuntaina 9.4 klo. 19.00. Konsertissa tullaan kuulemaan kaikki vuonna 2006 julkaistun Kaunis ihminen -albumin kappaleet ja paljon muuta.

Lähde: juhatapio.com

 

Nousussa ja laskussa

Kesään on enää alle 100 päivää!

Kevätaurinko alkaa pilkotella taivaalla ja lämmittää poskipäitä. Nyt on loistava hetki kaivaa sukset ja monot esille ja suunnata kevättalven hangille hiihtämään ja nauttimaan raikkaasta ulkoilmasta.
Kääpiötähdeltä on löydetty seitsemän maan kaltaista planeettaa

Planeetat sijaitsevat vait 40 valovuoden päässä maasta. Kolmella niistä saatta olla valtameriä, joka voi olla merkki mahdollisesta elämästä. Ken tietää tulemmeko löytämään meidän kaltaisemme ihmiskunnan?
Huolestuttavan moni suomalaislapsi/nuori ei enää osaa hiihtää, luistella taikka uida

Tämä kuitenkaan ei ole lapsen itsensä vika, vaan vanhempien tehtävä olisi opettaa lapselle perustaidot. Toivotaan, että vanhemmat jaksaisivat yhä viedä lapsiansa urheilemaan.

 

Kuukauden luku

 

56%

suomalaisista hyödyntää pikaviestimiä, kuten WhatsAppia. Opiskelijoissa määrä on jopa 94%.
Lähde: someco.fi

468x60v4