Pääkirjoitus: Minä rakastan sinua

Pääkirjoitus: Minä rakastan sinua

19 VUOTTA SITTEN näihin aikoihin marraskuun kaamoksessa kävin läpi yhtä elämäni suurimmista kriiseistä. Olin nimittäin mennyt kihloihin. Kesän Evankeliumijuhlilta alkanut seurustelusuhde oli sysännyt sellaiseen pyöritykseen, jossa jalka ei enää löytänyt lattiaa. Oli ihana rakastaa ja olla rakkauden kohteena.

Kesä ja alkusyksy sujuivat romanttisen ja intohimoisen elämän vaaleanpunaisia hedelmiä poimiessa. Yksi päivä Viitasaaren Suovanlahdella muutti kaiken. Räntäsateen keskellä menimme vanhempieni kesämökillä kihloihin.

Sinä päivänä iski kylmä puhuri puhaltaen romantiikan puutarhan hedelmät kadoksiin. Vaaleanpunainen väri muuttui mustan harmaaksi. Romanttiset ihastumisen tunteet olivat tipotiessään ja tilalla oli raskas taakka toisen huolehtimisesta ja uhka sitoutumisen lopullisesta vankilasta. Kaunis ja romanttinen yhteinen lentomme pysähtyi kylmään seinään.
Kihloihin menemistä seurasivat päivät, viikot ja kuukaudet pimeässä tunnelissa. Mietin, osaanko rakastaa, haluanko sitoutua, tahdonko jakaa elämäni toisen ihmi-sen kanssa, kunnes Jumala meidät erottaa?

Talven mittaan tajusin, ettei yhteinen rakkauden tie ole satukirjamainen matka onnellisena elämänsä loppuun saakka, vaan kypsyin ymmärtämään, että rakkaus ei ole pelkkää korkealentoa ja järjetöntä romantiikkaa. Se on vastuunottamista ja toisen hyväksymistä. Sitoutumisen pimeästä tunnelista käveli hieman epävarmoin, mutta vapautunein askelin mies, joka halusi sanoa ”tahdon” elämänsä naiselle.

TÄMÄ LEHTI ilmestyy Maata Näkyvissä -festareiden teemalla. Pohjoismaiden suurimmilla kristillisillä nuorisofestareilla ihmetellään, mitä Jumala tarkoittaa sanoessaan pienelle ihmiselle: ”Minä rakastan sinua.”

Meidän rakkauteemme liittyvät aina inhimilliset ja itsekkäät piirteet. Ne aiheuttavat läheisille usein tuskaa ja kipua. Onneksi Jumala katsoo meitä täydellisen rakkauden silmin.
Jesajan kirja kertoo, miten Jumala iloitsee ihmisestä. Jumalan täydellinen rakkaus tuo meidät ilosanoman ytimeen: Jeesuksen tähden Jumalan yhteyteen.

Eletään syksyämme todeksi Maata Näkyvissä -festareilla, seurakunnassa ja arjen kuvioissa sen rakkauden varassa, joka tekee meistä Jumalalle kelpaavia. Elä, koe ja nauti täydellisestä rakkaudesta.

Juha Heinonen

 

P.S. Rakkaus ei ole välinpitämättömyyttä eikä lässynlässyn-suvaitsevaisuutta. Ymmärtäessämme, mitä on elää armosta tiedämme, ettei meillä ole varaa tuomita eikä väheksyä lähimmäisiä. Samalla meillä on vastuu tuoda esiin kipeäkin totuus
silloin, kun oikea ja väärä hämärtyvät. Kristityn vastuu ja oikeus on myös kysyä Jumalan tahtoa Raamatun valossa.

Tätä oikeuttaan kansanedustaja Päivi Räsänen käytti kertoessaan television homokeskustelussa, mitä Raamattu asiasta opettaa. Palkkioksi hänestä tehtiin syypää ihmisten joukkopakoon kirkosta. Jumalan sanalla asioita perustellessaan hänestä tehtiin joku marginaalissa oleva friikki.

Pitäisiköhän kirkon isojen poikien nyt syyttelyn sijaan katsella vähän peiliinkin
ja oikeasti miettiä, miksi ihmiset eroavat kirkosta?